- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam Samsunga m35 5g i huawei p30 lite i nie pokazują mi się ikony na ekranie telefonu volte i wifi calling mimo że są włączone w telefonie próbowałem u innych operatorów play, t-mobile i plus to mi się one pokazują na obu telefonach widziałem inne wątki tutaj co do volte i wifi calling i jest tak że w orange free działa a we flex tylko nie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do vowifi, jak da się włączyć w ustawieniach, to musi działać, ikona nie musi się pokazywać, ba różni operatorzy, też mają na to wpływ, raz jest ikona volte czy vowifi, raz jej nie na, ale na Motoroli to bez różnicy, tam te ikony się nie wyświetlają 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak ikony volte i wifi calling na ekranie telefonu
Zarówno jedno jak i drugie działa we Flex normalnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 No skoro tak jest co piszesz to czemu u innych operatorów działa to a mi we flex niechce telefony oba mam sprawne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A że nie działa to skąd wnosisz? Brak ikonek o niczym nie świadczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Nawet na samym połączeniu jak się połącze z kimś to u innych operatorów jest ikona volte lub ikona wifi calling więc jestem zdziwiony że na orange mi to nie działa a niechce zmieniać sieci bo jestem zadowolony z orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba aby WiFi Calling i VoLTE działały na telefonach, muszą być z listy telefonów wspieranych. Samsung-a M35 nie ma w dystrybucji Orange, więc mogą usługi nie działać. Huawei-a P30 nie odpowiem, nie miałem z nim do czynienia.
Warto też zadzwonić na infolinię Orange i sprawdzić, czy WiFi Calling i VoLTE są na karcie SIM włączone.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Pytałem się na czacie flex czy są włączone i mi napisali że tak no to ja już nie wiem co jest nie tak skoro u innych op działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba Orange ma inny system usług WiFi Calling i VoLTE niż pozostali operatorzy. Dlatego najlepiej jak telefony są z dystrybucji Orange, to wtedy usługi na pewno działają.
Lista telefonów wspieranych:
https://www.orange.pl/medias/omni/lp/b2c/inne/wykorzystaj-siec/Telefony_VoLTE_Wificalling.pdf
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba Jeżeli działają rozmowy w trybie samolotowym to WiFi Calling działa. Jeżeli telefon nie przełącza się na 3G (teraz to może i 2G, nie jestem pewien) podczas rozmowy to masz aktywne VoLTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba Włącz tryb samolotowy i zadzwoń gdziekolwiek. Wtedy się przekonasz, czy działa VoWIFI.
- « Poprzedni
- Następny »