- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktywacja dodatkowej eSIM na iPadzie Pro 11 (M4)
Witam społeczność,
Czy ktoś próbował aktywować dodatkową kartę eSim w Orange Flex na iPadzie Pro 11' M4 z 2024 roku?
U mnie ciągle pojawia się komunikat: 'Błąd aktywacji karty eSIM'.
Może ktoś wie w czym jest problem? Na infolinii nie wiedzą..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomasdorf wczytujesz przez kod QR, czy wpisujesz ręcznie? Najczęściej problemy wynikały z zegarkami. W przypadku urządzeń odczytujących kod QR, nie powinno być problemu.
Czy na urządzeniu masz jeszcze wgrane karty eSIM? Jeśli tak, to proponuję je usunąć i ponownie wygenerować nową kartę eSIM w aplikacji i wczytać po przez kod QR.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczytuję przez kod QR. Ręcznie nie widzę nawet takiej możliwości. O dziwo, wgranie dodatkowej karty na zegarek nie sprawiło najmniejszego problemu.
Czy pytając o inne wgrane karty eSim na urządzeniu, masz na myśli telefon czy iPad? Na iPadzie nie (próbuję wgrać jedną jedyną z Flexa), na telefonie owszem, oprócz Flexa, mam jeszcze jedną inną eSim i fizyczną kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomasdorf tak, pytam o iPada. Zakładam, żę generujesz w aplikacji FLEX nowy kod QR karty eSIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, dokładnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomasdorf może Twoje urządzenie nie znajduje się na liście wspieranych urządzeń do obsługi eSIM FLEX, dlatego masz błąd. Z jakiej dystrybucji jest Twój iPad?
Na stronie: https://flex.orange.pl/pomoc
znalazłem tylko takie modele tabletów, na których działa eSIM FLEX:
- iPad Pro 11 cali (1 i 2. generacji)
- iPad Pro 11 cali (2024)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na liście wspieranych urządzeń znajduje się iPad Pro 11 cali (2024). Jedyny iPad Pro 11 cali, który pojawił się w 2024 roku to właśnie ten, który ja mam. Dlatego też usiłuję się dowiedzieć o co chodzi. Na infolinii nie umieją nic sensownego doradzić, więc myślałem, że móż ktoś ze społeczności próbował już aktywować Flexa na takim właśnie sprzęcie. Notabene, wymieniony jest również iPad 13 cali z 2024 roku, więc to chyba nie przypadek, ale rzeczywistość jest jaka jest.
Szkoda, że z nikim z Orange nie można na ten temat porozmawiać...