- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w oprogramowaniu FunBox 10.7
A o to chodzi. Nie znam tego routera ale on ma chyba jakieś ustawienia. Jeżeli na to pozwala, to nie lepiej zrobić rezerwacje IP dla urządzeń na podstawie MAC i zarządzać klientami już na poziomie IP ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak robię, ale żeby nie grzebać w harmonogramie co chwilę, odcinam od razu dostęp przez filtrowanie, dodatkowo jest to jakaś warstwa zabezpieczenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po tym resecie zaczął w końcu działać WiFi Calling do T-Mobile ( niedawno przestał działać ).
Magia 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, moje spostrzeżenia:
Oprogramowanie:
1.6 Wersja firmwareSGF10-pl-02.02.03.05
1.7 Wersja oprogramowania Orangeg6+-f-sip-pl-gen_2024.04_v1.0.16
Oczywiście fakt iż po zamontowaniu routera i próbie aktualizacji, wyskakująca informacja, że nic nie ma, a potem przez noc aktualizacja weszła i wyrzuciła mi ustawienia - nic nowego, że po tym trzeba robić reset do fabrycznych bo aktualizacja jest kolizyjna - nic nowego, jest stabilnie do tego się nie trzepiam, wiem że tak jest, więc nie ma efektu zaskoczenia i marnowania na dzisiaj czasu dla mnie.
Co zauważyłem:
Dalej nielogiczność jest
"Wspólna konfiguracja Wi-Fi dla 2.4 GHz i 5 GHz"
raczej powinno być:
"Wspólna konfiguracja Wi-Fi dla 2.4 GHz, 5 GHz i 6 GHz"
Podczas zapisywania DynDNS informacja u góry o zapisywaniu w trakcie i dokonaniu zapisu jest po angielsku...
Oprogramowanie na 192.168.X.1 znowu ssie... Niestety ten router mam na 2 lata za 480 złotych, kasy nie żałuje, ale żeby tak oprogramowanie robiło problem z Wi-Fi to szok, ogólnie temat WiFi 6 GHz to jest kpina i widać, że to softwarowo jest zwalone po prostu. Po włączeniu się routera WiFi czasem jest czasem go nie ma, w routerze można się pobawić ala połacz konfigurację, rozłącz, zrób to, zrób tamto, tą opcję zmień i czasem uda się go włączyć i chodzi do kolejnego restartu, gdzie po restarcie chwile pochodzi i zniknie całkowicie... Ustawienie kanałów, ustawię sobie od tak kanał 61, to mi robi 160 MHz spektrum, muszę wrócić na auto i z powrotem na 61 to mam wtedy 320 MHz. Mam nadzieje, że to co tutaj piszę to zostanie wzięte jako kolwiek pod uwagę i zostanie to naprawione, na dzisiaj to jest najlepszy router od Orange w ofercie, to chociaż niech ten software będzie normalny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@XDulsonXnapisał(-a)Mam nadzieje, że to co tutaj piszę to zostanie wzięte jako kolwiek pod uwagę i zostanie to naprawione
Nie O!
Twoje półtorej godziny w plecy. Moje pięć minut też.
- « Poprzedni
- Następny »