Nie można wyświetlić tego widżeta.

Utrudnienia w korzystaniu z forum

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19891
  • 57498
  • 783

Na forum NO są pewne automatyczne ograniczenia. Co prawda założenia są wysokie, ale możliwe do osiągnięcia. Jedno z nich, to ograniczenie w ilości powiadomień. Max to 101. Wczoraj trafiłem na kolejne. Dotyczy ilości lajków na godzinę. Nawet nie spodziewałem się, że takie jest:

Screenshot_2024-07-30-19-26-43-123_com.android.chrome.jpg

Ciekawe jakie jeszcze są mechanizmy zabezpieczające? O ilości wysyłanych wiadomości prywatnych nie wspominam, bo to niska granicą i już nie jednemu użytkownikowi udało się osiągnąć 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5498
  • 18592
  • 186

@ketrasaArtur nie myl ograniczeń z utrudnieniami. Moim zdaniem limity działania są potrzebne.  Nietrudno sobie wyobrazić,  że ktoś napisze skrypt, który automatycznie przeglądałby tematy i dawał lajki pod takimi postami, gdzie jeszcze użytkownik nie dał polubienia.  Takie działania można uznać za wypaczenie w stosunku do zwyczajnej aktywności użytkownika. 

Przepełnione Licznik powiadomień mieliśmy przy migracji do nowszej wersji forum. 

• 19891
  • 57498
  • 783

@Misiek62 nie chciałem zakładać nowego tematu, dlatego tu zamieściłem informacje o ograniczeniach.

• 19891
  • 57498
  • 783

Od jakiś dwóch, trzech dni obserwuję, że po napisaniu i opublikowaniu posta, nie pojawia się jako ostatni na liście strony głównej. Czasami po tapnięciu na więcej, tematu z nowym postem nie ma w ogóle na liście 

Czy sprawa jest już zauważona? Do wczoraj wieczora nie mogłem się zorienhować, co się dzieje. Dzisiejszy dzień k opublikowane posty potwierdzają.

Odpowiadam w jednym z tematów z kategorii oferty na kartę, gdzie temat z opublikowanymi postami jest widoczny tylko w kategorii. Nie ma go ani na liście głównej, ani po tapnięciu na więcej.

Zespół Nasz Orange
  • 2989
  • 12639
  • 151

Hej @ketrasaArtur, my też obserwujemy ten problem i już jesteśmy w tej sprawie w kontakcie z dostawcą. W pewnym momencie wydawało się, że jest już OK - że wszystkie posty pokazują się na liście ostatnio dodanych... 😊 No, ale jednak - nie. Problem powraca w pewnych okresach. 😒

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2295
  • 10950
  • 91

@Wiktor W takiej formie forum jest dla mnie nieużywalne. Mimo, że nie biorę udziału to proponuję zatrzymać konkurs do czasu usunięcia usterki.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 363
  • 2254
  • 0

Też to zauważyłem ale pomyślałem, że to tak... specjalnie! Żeby temat w którym JA ostatnio opublikowałem post nie był widoczny na liście ostatnio aktualizowanych no bo po co skoro to JA go aktualizowałem 😉

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 363
  • 2254
  • 0

Teraz widzę, że to jednak inaczej (nie)działa - tematy się pojawiają po rozszerzeniu podglądu na "pokaż więcej" ale wygląda jakby były źle posortowanie, kolejność nie jest zgodna z godziną ostatniej aktualizacji!

• 2295
  • 10950
  • 91

@bluesmanniakiOprócz sortowania nie zostają oznaczone na pomarańczowo jako nieczytane.

• 2295
  • 10950
  • 91

@WiktorNapisz proszę w tym wątku kiedy usterka zostanie usunięta, przynajmniej przyjdzie powiadomienie na e-mail. Do tego czasu chyba nie mam ochoty zaglądać na forum.