🦉 Twoja wiedza ma moc! Twórz poradniki i zgarniaj nagrody. 🎁

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9495
  • 39078
  • 328

W regulaminie nie ma sprecyzowania co konkretnie jest poradnikiem w rozumieniu tego konkursu.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3938
  • 18445
  • 95

Ja rozumiem to jako tutorial. Np ja zamierzam zrobić tutorial jak łączyć routeram przez aurt i jak działa tftp w kontekście lokalnego serwera, i jak łączyć się z nim z poziomu U-Boota. Czy to się przyda? Nie wiem, może jak ktoś sobię ubije router,np ZTE lub TP-Linka to może komuś pomoże:) 

• 9495
  • 39078
  • 328

Nie o to mi chodzi. Co mamy zrobić z tym tutorialem? To nie jest w Regulaminie określone. Ja zakładam że tak naprawdę chodzi o otwarcie nowego wątku na NO w którym się ten tutorial w jednym lub kilku postach umieści, a następnie poinformowaniu o tym na PW kogoś z Zespołu. Ale to moje spekulacje - w Regulaminie ani słowa o technikaliach nie ma. Równie dobrze można rozumieć to tak, że trzeba na emaila (jakiego?) przesłać plik pdf czy mp4 czy inny (jaki?) zawierający oficjalne zgłoszenie konkursowe.
Brak jest po prostu technicznej specyfikacji - nawet jeśli miałaby ona być bardzo luźna, to powinna być określona.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3627
  • 9454
  • 160

@j131 tak ma to wyglądać. Robisz nowy temat - tutorial. I zgłaszasz.

Kiedyś robiliśmy testy na forum. Zmienia się forma 🙂 

• 9495
  • 39078
  • 328

@Ronnapisał(-a)

@j131 tak ma to wyglądać. Robisz nowy temat - tutorial. I zgłaszasz.

Kiedyś robiliśmy testy na forum. Zmienia się forma 🙂 

Możesz wskazać gdzie w Regulaminie jest to napisane?

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3627
  • 9454
  • 160

@j131 ok poniżej, ale tylko wybrane... jest tego więcej

Pokaż szczegóły
3.5 Za każdy przygotowany i opublikowany Poradnik zawierający materiały multimedialne w postaci zrzutów ekranów, zdjęć lub filmów

,

Pokaż szczegóły
4. Aby wpis na forum został uznany za Poradnik musi spełniać łącznie następujące kryteria:
4.1. Mieć charakter edukacyjny lub instruktażowy. 4.2. Być bezpośrednio powiązany z tematyką forum Nasz Orange 4.3. Zgodny z prawem oraz obowiązującymi regulaminami usług.