- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
🎂 Konkurs „Forumowa Dziesiątka” z okazji 10 urodzin Nasz Orange 🎉
Również wybiorę nawigacje. Nawet jestem ciekawy jak działa. Jeżeli będzie lepsza od darmowej wersji Google to może zostanę z nią na dłużej. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No i tylem ich widzieli, obawiam się, że kolegów przez najbliższy rok na forum możemy mieć braki, wszak będą nawigację testować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Również wybiorę nawigacje. Nawet jestem ciekawy jak działa. Jeżeli będzie lepsza od darmowej wersji Google to może zostanę z nią na dłużej. 🙂
@atlas_cudow Wg mnie działa o niebo lepiej jeśli chodzi o korki. Przetestowałem kiedyś na bezpłatnym okresie z Mój Orange.
Trasa, którą w szczycie jeżdżę jakieś 25-30 minut przez to, że korek jest tam zawsze, została pokonana z tym w 15 minut. Poprowadziła mnie, o dziwo, zamiast przez największą trasę (moją codzienną), to przez mniejsze uliczki w centrum i to ze strefą ograniczenia prędkości 30. W życiu nie wpadłbym na pomysł, żeby tamtędy jechać, a tu proszę ...
Zacząłem ją włączać w swoim mieście na znanych trasach, żeby sprawdzać czy dobrze jeżdżę 🤣
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A to nie jest ta sama nawigacja co NaviExpert, tylko ma swoje dodatkowe opcje i zmieniony wygląd?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawigacja Orange to niezastąpione wsparcie podczas podróży! To drogowy asystent kierowcy, z którym omijasz korki oraz podróżujesz bezpieczniej. Dzięki zgłoszeniom CB od innych kierowców o sytuacji na drodze oraz alertom po przekroczeniu dozwolonej prędkości wiesz, że na drodze nic, ani… nikt Cię nie zaskoczy.
Czy to działa? Tuż po zmianie przepisów drogowych, skuteczność alertów o przekroczeniu dozwolonej prędkości została potwierdzona m.in. w testach tygodnika MOTOR. Dziennikarze testujący dostępne w Polsce nawigacje i ostrzegacze drogowe przyznali nawigacji NaviExpert, na której bazuje Nawigacja Orange, pierwsze miejsce na rynku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie tak.
Choć czytałem gdzieś, że wersje operatorskie są opóźnione względem natywnej wersji.
Nowości w navi są pierwsze niby w tej bezpośredniej od navi expert.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedlernapisał(-a)Oj @Misiek62, @Misiek62, byś się wstydził 😉 .
Jeszcze kurz nie opadł, zwycięzcy do swych domostw nie wrócili, a ty już skórę na niedźwiedziu dzielisz 🤪 .
W regulaminie napisali że można oddać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@einsiedlernapisał(-a)No i tylem ich widzieli, obawiam się, że kolegów przez najbliższy rok na forum możemy mieć braki, wszak będą nawigację testować.
Testowałem na początku istnienia forum... Ale trzeba zakładać że się rozwinęła.
Updated. Aktualnie jeżdżę równolegle na Yanosiku i mapach Google.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62, wiadomo, regulaminy lubię czytać, także te forumowe, nawet jeśli nie biorę udziału w zabawie 😉 .
Co do nawigacji, nie wypowiadam się, tylko dodałem cytat, bo sam nigdy ich nie używałem poza mapami na papierze, zabezpieczone na zbiorniku motocykla.
10 lat forum to szmat czasu, przeglądam je z zaciekawieniem, czytam również te najstarsze wątki w tym te organizacyjne.
Wygranym jeszcze raz gratuluję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystam z tej nawigacji od dawna. Elegancko podpowiada jak ominąć korki lub dzwona na trasie. I nie jest to reklama. Naprawdę mega mi się sprawdza.
W mieście czasami potrafi zwariować i pokazywać jakieś dziwne skróty, niekoniecznie trafione, więc trzeba wziąć czasami na to poprawkę 😉