- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój FunBox już dostępna
Zastanawiam się jak to określić - zmieniłem hasło do Funboxa przez aplikację w telefonie, w tym samym czasie miałem aktywną sesję połączenia laptopa - zalogowany na stare hasło - nie rozłączyło mnie, ani nie wyświetliło informacji, że utraciłem zalogowanie...
Na marginesie, MF nie informuje, czy hasło zostało zmienione, czy wystąpiło jakieś niepowodzenie.... nie informuje o niczym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nadal, jak to opisałem w wątku "Dot. [FUT] Mój Funbox
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Artur napisał(-a):Dzięki, @Misiek62.
@ingaDe, @Wtorek, rzucicie na to okiem?
@Artur to czekam na odzew wskazanych 😉
Zrobiłem procedurę "odinstaluj" zainstaluj ponownie MF... wyglada na to, że to co opisywałem wczoraj, (post wyżej) kliknięcie"kontakt z Biurem Obsługi Orange" w obszarze "komentarze" otwiera stronę m.orange.pl /z zamaskowanym paskiem adresu/ gdzie są opisy sposobu skontaktowania się z infolinią dla różnych grup klientów. Kliknięcie tam (w telefonie) "pobierz" prowadzi do "strona internetowa jest niedostępna" - zrzut wklejałem w starym wątku dotyczącym MójFunBox-a... a treść błędu powtórzyłem wczoraj. Kliknięcie na tej stronie ikony "moje konto" także daje ten sam błędny adres. Czasem pojawia się baner z obszaru którego, wydaje się można uruchomić "mój orange"... ale gdy wtedy kliknąłem "uruchom" uruchomiło "Gogle Play".
Update. Natomiast gdy zalogowałem się w "słuchawce" na adres m.orange.pl to po wybraniu tam z menu "kontakt" uzyskuję wykaz/opis sposobu (jak wyżej) połączenia z BOK, w ramach którego kliknięcie "pobierz" działa w sposób oczekiwany - wie, że aplikacja jest i ją uruchamia, mogę zalogować się do Moj Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A gdyby tak umożliwić zarządzanie tą aplikacją urządzenia klasy Comtrend? Mam taki w pracy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój FunBox - propozycja
Na oknie z dostępnymi funkcjami (po zalogowaniu) są ikony usług Internet, telefon IP, telewizja - wygląda na to że są w jednym wspólnym polu - proponuję je rozdzielić - a po wyborze danej usługi powinno otwierać się okno z polami informacji o "właściwościach" np. prędkość internetu, info o możliwościach zmian (jeżeli w danej usłudze jest taka możliwość) np. dla TV rodzajach pakietów, dostępną aktualnie procedurą "napraw i optymalizuj".
Ewentualnie, jeżeli te nowe informacje nie na teraz... to niech po kliknięciu w danym - wybranym obszarze - procedura optymalizacji wybranej usługi będzie u góry - w większej części ramki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolejne propozycje rozwoju :
1. Jeżeli aplikacja ma służć zarządzaniu urządzeniem i usługami... to proszę dodać do menu zarządzanie usługą FunSpot (pasmem publicznym). Tak na marginesie, link na stronie zarządzania "http://192.168.1.1/configOrangeWifi.html" mógłby prowadzić wprost do strony włączania/wyłączania a nie strony głównej orange.pl
2. Proponuję połączyć w jedną aplikacje Mój Funbox i Darmowe Orange... albo, zgodnie z dalszymi planami (włączenie MF do Mój Orange) od razu Darmowe Orange do Moj Orange. (zgłoszę drugą część tej propozycji w temacie sugestii do rozwoju aplikacji Mój Orange).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Artur wywołane przez Ciebie osoby nic nie napisały, to zawieszam testowanie, analizę funkcjonalności i przydatności MF.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
😞 Sorry, @Misiek62, nie wiem co się dzieje z @Wtorek i @ingaDe, może tak jak ja są na urlopie ale postanowiły odpocząć także od Nasz Orange? Obiecuję, że to sprawdzimy, tylko mam ograniczony dostęp do systemów służbowych, więc mogę mieć trudności z ich złapaniem. Proszę nie miej za złe, Twoje i innych osób sugestie są super i bardzo nam na nich zależy.