- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy Funbox 6 dostepny od dzisiaj w Orange
Dzień dobry.
Podpisałem aneks na kolejne 24 miesiące jakieś 3 tygodnie temu. Dzisiaj dowiedziałem się od konsultanta na czacie że nie mogę wymienić swojego routera i nie ma takiej możliwości. Mógłbym ale w momencie podpisywania aneksu czyli te 3 tygodniu temu ale wtedy ten router nie był dostępny .Czy ja dobrze rozumiem że mam pecha bo bo za wcześniej aneks podpisałem ? Dodam że mam problemy ze swoim funboxem ,regularnie rozłącza mi połączenia WIFI dla niektórych urządzeń takich jak smart tv. Co musze zrobić abym mógł wymienić router na nowy model ? nie chce na ten sam model liczę że przy nowym będzie lepiej jest stojący to myślę że zasięg również będzie lepszy -lepsze rozmieszczenia anten itp. Przecież nie będę czekał kolejnych 24 miesięcy na moment podpisywania aneksu.
pozdrawiam,
Marcin
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mniedzielski Niestety ale tak na razie jest, ten router to nowość, nic a pro po przedłużania umowy nie wiadomo dokładnie. Radził bym poczekać z tydzień czy dwa aż wejdzie dokładny "rozkład" co w takim przypadku zrobić. Jestem pewien, że orange wprowadzi możliwość wymiany routera przy już istniejących umowach ale tak jak mówię, nastąpi to za jakiś czas (myślę, że maks miesiąc czasu). A powiedz mi jeszcze @mniedzielski umowę na jaką prędkość podpisałeś? FB 6 jest dostępny od 600mb/s w górę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mniedzielskinapisał(-a)Czy ja dobrze rozumiem że mam pecha bo bo za wcześniej aneks podpisałem ? Dodam że mam problemy ze swoim funboxem ,regularnie rozłącza mi połączenia WIFI dla niektórych urządzeń takich jak smart tv.
Pecha? A może szczęście? Skąd ta pewność, że z nowym sprzętem będzie cacy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejSądząc po opisie i specyfikacji to 6-ka będzie wydajniejsza od3-ki. Oczywiście z odbiornikiem wifi6 (choć wydaje mi się, że i z wifi5 będzie sobie lepiej radził sadząc po zastosowanych rozwiązaniach)
To jednak tak samo jak z fiatem 126p...choćbyś lał paliwo rakietowe, to 300km/h nie pojedziesz...liczą się również urządzenia odbiorcze i nie wynik jednostkowy, a sprawność na kilku urządzeniach w tej samej chwili...praktyczna wydajność sieci, a nie speedtesty chwilowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fiat, Funbox, francuskie, ... wszystko na 'F'.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aneks podpisałem na 600 Mbit/s poprzednio miałem 300 Mbit/s czyli zrobiłem "upgrade". Mam tez tv z orange'a czyli jakiś tm przychód orange'owi generuje i liczę że wezmą to pod uwagę.
No nic poczekam z miesiąc i zapytam z ponownie. Liczę ze w tym nowym będzie lepszy zasięg prze pionowe ustawienie i inna specyfikę anten - mam takie miejsca w mieszkaniu ze ze starym jest na granicy a na razie nie chce się bawić w dodatkowe wzmacniacze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mniedzielskiJestem pewien, że będzie pracował inaczej, wydajniej,..
Ja ostatnio się zadziwiłem, gdy na sieci 2,4GHz na dobrym speedteście osiągnąłem prawie 150Mb/sek !!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
sprawdź w Mój Orange, czy przy zwiększeniu prędkości do 1 Gb/s masz możliwość wymiany, przy przejściu z 300 na 600 w trakcie umowy jest taka możliwość