- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowość w Orange na kartę: Starter eSIM
@ketrasaArtur dzięki za przewodnik krok po kroku. Widać że jest to tak samo proste jak przeniesienie numeru
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912 żaden problem. Sam byłem ciekawy, jak to przebiega. Najbardziej i najszybciej odpowiadała mi opcja z rejestracją numeru, dlatego podczas zakupu byłem zalogowany na konto Mój Orange. Fajnie, że zakup przebiega bardzo szybko i sprawnie. Nie występowały problemy podczas zakupu. Teraz można już korzystać z nowego numeru.
Numer z prefiksem 515 XXX XXX
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fargovitaenapisał(-a)Oferta działa również na adapterach eSIM.
Wydaje mi się, czy kiedyś Orange miało problem z takimi adapterami i ich nie uznawało? Czyżby w końcu zmiana?
Ktoś z zespołu ma jakieś wiarygodne informacje? Skorzystałem z adaptera 9eSIM i u mnie zadziałało bez problemu. Inna osoba korzystająca z EIOTCLUB ma już problem z instalacją i konsultanci nie potrafią pomóc.
O co chodzi? Nadal jest ta blokada? Niektórzy używają adapterów eSIM na fizyczną SIM w routerach, gdzie w przypadku starszych urządzeń jest to bardzo przydatna opcja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fargovitae W jakim celu używasz adaptera eSIM -SIM dla oferty, w której dostępne są obie opcje, bez kombinacji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fargovitae operator nie pomoże w tej sprawie, bo karta eSIM nie jest sprzedawana do działania w adapterach. To już od klienta zależy, jak chce z karty eSIM korzystać. Ja próbowałem na FLEX-ie. Sprawdziłem ze 4 adaptery i tylko na jednym mi zadziałało bez problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)@fargovitae W jakim celu używasz adaptera eSIM -SIM dla oferty, w której dostępne są obie opcje, bez kombinacji?
Po prostu ciekawi mnie jak to działa. Z jednej strony dla testów, z drugiej dla próby "ominięcia" kosztów dostawy w nagłych przypadkach 🙂 To samo mam o wiele wcześniej bez zbędnego oczekiwania na przesyłki. Na dodatek na adapterach można mieć kilka profili od różnych operatorów i sobie nimi żonglować w dowolny sposób - bez tradycyjnych SIM.
Fioletowy operator nie robi problemów i przepuszcza takie adaptery. Od kilkunastu miesięcy czytam na forach, że akurat to z Orange w tym przypadku jest największy problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Raczej to kwestia kompatybilności. Jeżeli adapter będzie emulował SIM, tak jak tego wymaga Orange to powinno działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@fargovitae jakiś czas temu sprawdzałem eSIMme. Zadziałał z FLEX-em. Na EIOTCLUB i 9eSIM nie zadziałało. Takie testy to raczej tylko dla zabawy, bo ogólnie adaptery są dość drogie. Taniej wychodzi skorzystać ze standardowych kart SIM operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam 9eSIM i miesiąc temu przeniosłem na niego swój jeden numer który mam już dwa lata. Działa bardzo dobrze. Oferta na kartę.
Adapter szybko się zwraca jak np lecimy za granicę a mamy do kupienia na alledrogo eSIM za 35zł 20GB gdzie na miejscu jest to samo za 35 tylko EURO :D.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skorzystałem z doładowania za 5 zł na eSIM i widzę, że nie dostałem dodatkowych 20 GB po doładowaniu. Zapewne spowodowane jest to tym, że eSIM nie ma napisu (starter promocyjny) tak jak to ma tradycyjna SIM zamówiona online.
Więc są dwie różnice względem fizycznej SIM: ten napis i brak 20 GB po doładowaniu - a nawet w sumie jakby patrzeć oddzielnie to i 3, bo na wirtualnej zostaje nam pełne 5 zł na koncie i usługę bez limitu na miesiąc mamy za 0 zł.
Rok ważności konta jak i GB z BiZD jest na obu wersjach (tradycyjna/wirtualna SIM) i nie ma tu wyjątków.
Po doładowaniu za 5 zł: