Nowość w Orange na kartę: Starter eSIM

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 585
  • 2982
  • 9

@ketrasaArtur dzięki za przewodnik krok po kroku. Widać że jest to tak samo proste jak przeniesienie numeru

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22068
  • 65439
  • 876

@artur912 żaden problem. Sam byłem ciekawy, jak to przebiega. Najbardziej i najszybciej odpowiadała mi opcja z rejestracją numeru, dlatego podczas zakupu byłem zalogowany na konto Mój Orange. Fajnie, że zakup przebiega bardzo szybko i sprawnie. Nie występowały problemy podczas zakupu. Teraz można już korzystać z nowego numeru.

Numer z prefiksem 515 XXX XXX

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 59
  • 292
  • 3

@fargovitaenapisał(-a)

Oferta działa również na adapterach eSIM.

Wydaje mi się, czy kiedyś Orange miało problem z takimi adapterami i ich nie uznawało? Czyżby w końcu zmiana?

Ktoś z zespołu ma jakieś wiarygodne informacje? Skorzystałem z adaptera 9eSIM i u mnie zadziałało bez problemu. Inna osoba korzystająca z EIOTCLUB ma już problem z instalacją i konsultanci nie potrafią pomóc.

O co chodzi? Nadal jest ta blokada? Niektórzy używają adapterów eSIM na fizyczną SIM w routerach, gdzie w przypadku starszych urządzeń jest to bardzo przydatna opcja.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3934
  • 18393
  • 95

@fargovitae W jakim celu używasz adaptera eSIM -SIM dla oferty, w której dostępne są obie opcje, bez kombinacji?

• 22068
  • 65439
  • 876

@fargovitae operator nie pomoże w tej sprawie, bo karta eSIM nie jest sprzedawana do działania w adapterach. To już od klienta zależy, jak chce z karty eSIM korzystać. Ja próbowałem na FLEX-ie. Sprawdziłem ze 4 adaptery i tylko na jednym mi zadziałało bez problemów. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 59
  • 292
  • 3

@atlas_cudownapisał(-a)

@fargovitae W jakim celu używasz adaptera eSIM -SIM dla oferty, w której dostępne są obie opcje, bez kombinacji?

Po prostu ciekawi mnie jak to działa. Z jednej strony dla testów, z drugiej dla próby "ominięcia" kosztów dostawy w nagłych przypadkach 🙂 To samo mam o wiele wcześniej bez zbędnego oczekiwania na przesyłki. Na dodatek na adapterach można mieć kilka profili od różnych operatorów i sobie nimi żonglować w dowolny sposób - bez tradycyjnych SIM.

Fioletowy operator nie robi problemów i przepuszcza takie adaptery. Od kilkunastu miesięcy czytam na forach, że akurat to z Orange w tym przypadku jest największy problem.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3934
  • 18393
  • 95

Raczej to kwestia kompatybilności. Jeżeli adapter będzie emulował SIM, tak jak tego wymaga Orange to powinno działać. 

• 22068
  • 65439
  • 876

@fargovitae jakiś czas temu sprawdzałem eSIMme. Zadziałał z FLEX-em. Na EIOTCLUB i 9eSIM nie zadziałało. Takie testy to raczej tylko dla zabawy, bo ogólnie adaptery są dość drogie. Taniej wychodzi skorzystać ze standardowych kart SIM operatora.