Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowa usługa - Utrzymanie numeru w sieci w ofercie na kartę.

ROZWIĄZANE
andrzej1441
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Ta usługa nie ma większego znaczenia.

Do zbadania przez właściwy urząd powinno zgłosić się tylko 7-dniową gwarancję środków zablokowanych na koncie głównym.

To dopiero jest paranoja. Przykładowo odbierać połączenia możesz jeszcze pół roku, ale wszystkie środki z konta głównego tracisz.

Highlighted
jan1
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

Dlaczego przy różnych zmianach usług pisze  :

" abonamenci nieakceptujący tych zmian mogą zrezygnować z usług Orange do dnia wejścia w życie zmian "  przecież mając numer  na  kartę  można dowolnie  i  bez ograniczeń migrować między różnymi operatorami praktycznie z dnia na dzień , to tylko zależy od decyzji każdego klienta i  jaka karta sim danego operatora  będzie aktywna w smartfonie. To po co pisze mogą zrezygnować  z usług .

spiro
Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny

Dziś na jeden z moich numerów przyszedł sms z informacją o tej nowej usłudze...

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@spiro też dostałem SMS-a informacyjnego.

jan1

Witam

Ja również dostałem informacje SMS na  temat  tych zmian , (regulaminu nadal nie ma) , ale jestem bardzo  zdziwiony  tym określeniem  : że przy braku mojej akceptacji , MAM PRAWO zrezygnować......  Mając usługę na kartę  , myślę że jest to indywidualna decyzja każdego klienta , i każdy sam zdecyduje czy zostać , czy przejść do konkurencji , i nie będzie czekał  na takie określenie   : 

" masz prawo zrezygnować  "

Anonim
Nie dotyczy

@jan1  regulamin jest wspólny dla abonamentu i prepaid, traktowany jesteś jako klient Orange, nie ma rozróżnienia ofert, więc wiadomość jest poprawna, możesz zmienić operatora, lub wygasić numer, jak nowa usługa ci nie pasuje

jan1

@Anonim  proszę  napisz gdzie mogę pobrać te regulamin?

Anonim
Nie dotyczy

@jan1  regulamin będzie, jak usługa wejdzie w życie

jan1

@Anonim piszesz że regulamin  jest wspólny,  a ja jestem po rozmowie z konsultantem na czacie i po dłuższej wymianie zdań , dowiedziałem się że nie ma  wspólnego regulaminu , bo w abonamencie klient jest zobligowany do  zobowiązań zawartych z umową Orange , a klient na kartę jest całkiem na innych warunkach .

Anonim
Nie dotyczy

Regulamin operatora jest jeden, jedynie nie masz umowy z Orange, choć korzystając z usług operatora, jesteś praktycznie abonentem, bo płacisz terminowo za usługi, jakbyś się w czytał w regulaminy usług Orange, to dojdziesz do tego samego, konsultant niestety bywa omylny, ja siedzę w abonamencie i prepad tyle lat, że nawet pamięcią nie sięgam