- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1-14 czerwca 2026 przynieś stary tel i otrzymaj bon min. 50pln
W moim przypadku nie przeszedł jeden z dwóch klawiszowych Samsungów (nawet nie smartfon, ale drugi identyczny przeszedł OK) oraz taki malutki LG z logiem Orange na obudowie, ze zhakowanym Androidem 4.1 w środku. Pozostałe to była zbieranina Nokii, Alcatela (dwa idole one jeden klawiszowiec), Asusa i Lenovo z androidami od 4 do IIRC 6 lub 7 (to ten Lenovo K6). Tak że zupełnie nie wiem czemu jedne przechodzą, inne nie, obsługa też nie wiedziała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Starsze, niektóre modele miały IMEI w postaci 14 cyfr a nie 15. Kiedyś nie zawsze pokazali 15 cyfrę, czyli sumę kontrolną. Może w waszych urządzeniach, tych odrzuconych macie właśnie 14 cyfr? Jeżeli tak to trzeba wyliczyć ostatnią cyfrę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie nie przeszedł smartfon Samsunga z 2019 roku 😄
IMEI składał się za 15 cyfr.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja zaniosłem trzy telefony. Żaden nie został przyjęty. Pani w w salonie Orange poinformowała mnie że może przyjąć tylko w formie obniżenia ceny za te zdane gdybym zamówił nowy telefon. Jak chcę mogę wrzucić je do recyklingu za darmo. Odszedłem z kwitkiem. Ściema i tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewol Źle się wyraziłem. Nie twierdziłem, że to jest przyczyną, tylko że coś takiego może wystąpić. Pamiętam że np SonyEricssony miały zamiaszanie z IMEI. To był problem na tyle istotny, że sam producent się w tym gubił 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)może przyjąć tylko w formie obniżenia ceny za te zdane gdybym zamówił nowy telefon. Jak chcę mogę wrzucić je do recyklingu za darmo.
Pewnie zgodnie z regulaminem... A właśnie. Ja widziałam tylko wpis na blogu, ale może ktoś ma regulamin tej akcji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1