- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Znalazłem taką aukcję na allegro gdzie są sprzedawane startery i instrukcja jak aktywować różnego rodzaju pakiety, oferty, zgody marketingowe, etc. by w sumie wyszło 700 GB na 6 lat. Nr aukcji: 17369951077 (wystarczy wpisać to w wyszukiwarkę allegro, nie wklejam linku, bo nie wiem czy można). Na aukcji podane jest, że "Pakiet 700GB na 6 lat po jednorazowym wykonaniu 3 doładowań na łączną kwotę 155zł (100zł+ 50zł+5zł)". Sama aukcja to koszt 45 zł.
Czy wiecie może co trzeba krok po kroku zrobić, żeby mieć łącznie wspomniane 700 GB na 6 lat za łącznie 200 zł (155 zł doładowań + aukcja za 45 zł) ? Myślę że sporo osób będzie zainteresowanych taką ofertą.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, to po poprawkach 🙂
1. Kupujemy online Starter Orange 5 za 5 PLN (+6 GB)
2. Rejestrujemy go online poprzez swój bank
3. Wysyłamy SMS o treści TAK pod 80290 (+400 GB)
4. Rejestrujemy się w aplikacji MójOrange (+100 GB)
5. Doładowujemy konto 29 razy po 5 zł poprzez stronę https://doladowania.orange.pl/ (ew. aplikację) (+725 GB)
6. Wysyłamy 5 SMSów o treści START365 na numer 8002
Dostajemy 1 231 GB na 5 lat za łącznie 150 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet mobilny LTE/5G 700 GB na 6 lat
Można to zrobić samemu. 400gb za zgody, 100gb za zalogowanie do mój Orange, 6gb na start to już mamy 506gb. Dodatkowo kupując starter online mamy darmowe rwk. Pozostałe 194gb dostaniemy po doładowaniu konta 1 zł = 1GB. Przedłużamy ważność dowolną ilość razy 29 zł = 1 rok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki bardzo. Czyli po kolei:
1. Kupuję online Starter Orange 5 za 5 PLN
2. Rejestruję go online poprzez swój bank
3. Wysyłam SMS o treści TAK pod 80290
4. Rejestruję się w aplikacji mojorange
5. Doładowuję konto 3x50 zł poprzez stronę https://doladowania.orange.pl/
6. Wysyłam 5 SMSów o treści START365 na numer 8002
Powinno być zatem 650 GB Internetu na 6 lat jeśli dobrze liczę.
Pytanie - czy jak kupuję Starter Orange 5 i on jest w taryfie Zawsze bez limitu, to czy nie będzie mniej GB za doładowania? Na stronie z doładowaniami jest informacja że w tej taryfie jest za 50 zł tylko 25 GB, a nie 50 GB jak w taryfie Orange Free. Nie trzeba zmienić oferty w tym starterze?
I na stronie jest jeszcze napisane, że tam się odnawia jakaś usługa "Usługa odnawia się automatycznie co miesiąc za 15 zł drugi i trzeci miesiąc, potem 35 zł." rozumiem, że to nie będzie problem jeśli nie ma na koncie wystarczających środków?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Punkt 4 tak i tam będzie do wzięcia 100gb. Punkt 6 można to też zrobić w Mój Orange. Starter nie jest w taryfie Zawsze bez limitu tylko Free na karte. Z usługi bez limitu nie musisz korzystać jak nie będzie odpowiedniej ilości środków na koncie to usługa się nie włączy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@artur912napisał(-a)Można to zrobić samemu. 400gb za zgody, 100gb za zalogowanie do mój Orange, 6gb na start to już mamy 506gb. Dodatkowo kupując starter online mamy darmowe rwk. Pozostałe 194gb dostaniemy po doładowaniu konta 1 zł = 1GB. Przedłużamy ważność dowolną ilość razy 29 zł = 1 rok.
A ja polecę kupić ten starter Zamów starter online | Orange Polska bo te 200 GB można osiągnąć ładując 8x 5 zł a jeśli ktoś chce przedłużyć o 7 lat to będzie musiał doładować 42x 5 zł i wtedy dostanie jeszcze jakieś 1050 GB. I wtedy będzie 8 lat bo rok jest w ramach startera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyche punkt 5 do poprawy na starterze online każde doładowanie online kanałem Orange daje dodatkowo extra 20GB.
Doładowując jednorazowo 50 zł masz 70GB.
Doładowując 10x5 zł masz 250GB.
Po za tym nie ma co się spieszyć, że zgodami i doładowaniami przynajmniej przez pierwsze 60 dni
100GB odebrać w 30-31 dniu.
W 60 dniu doładować 2 x 5zł. i zobaczyć co się stanie.
Pewnie odnowi się NL za 15 zł i będzie ujemne saldo - 5 zł.
Po aktywacji startera online 18.04.2025
i wysłaniu SMS 2400GB na 812 (można do końca kwietnia)
stan startera na screenie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyche w temacie
przedstawiłem jedną z propozycji uzyskania możliwie jak najwięcej GB. Uzyskanie 6 lat ważności GB wiąże się z koniecznością doładowania konta, najlepiej on-line:
https://doladowania.orange.pl/
lub przez apkę, to wtedy wpadną dodatkowe GB z doładowań, a następnie wysłanie SMS-a kilka razy o treści START365 na numer 8002. Koszt takiej aktywacji to 29 zł i sumuje się z obecną ważnością GB z doładowań o kolejny rok. Kilka razy wysłanie takiego SMS-a to kolejne lata ważności GB.
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/przedluzenie-waznosci-konta-i-gb-w-orange-na-karte/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, to po poprawkach 🙂
1. Kupujemy online Starter Orange 5 za 5 PLN (+6 GB)
2. Rejestrujemy go online poprzez swój bank
3. Wysyłamy SMS o treści TAK pod 80290 (+400 GB)
4. Rejestrujemy się w aplikacji MójOrange (+100 GB)
5. Doładowujemy konto 29 razy po 5 zł poprzez stronę https://doladowania.orange.pl/ (ew. aplikację) (+725 GB)
6. Wysyłamy 5 SMSów o treści START365 na numer 8002
Dostajemy 1 231 GB na 5 lat za łącznie 150 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyche zakładam, że obliczenia są poprawne, więc tak to by wyglądało. Można w ten sposób zaoszczędzić środki wydane na allegro. Poza tym oferta się ciągle zmienia. Zwróć uwagę na zakup startera on-line, w sklepie stacjonarnym bądź w Żabce, bo mogą wystąpić różne dodatkowe promocje na poziomie np: + 9 GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aby doprecyzować. Czy mogę kupić dowolny starter orange i przeprowadzić podaną procedurę i otrzymać przybliżoną ilość GB?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »