- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dot. Sugestie, pomysły na zmiany w Nasz Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To jak już się bawimy to podrzucę coś jeszcze. Pewna kwestia wizualna, która rzuca mi się w oczy zaraz po wejściu na główną. 🙃
1. Dodałbym przecinki odzielające nazwy użytkowników. Tak jest zazwyczaj na forach i wygląda estetyczniej wg mnie.
2. Są trzy linie z tekstem i dwukropkiem. W pierwszej brakuje spacji po nim, w pozostałych jeśli nie jest jej za dużo to ok. Bo wygląda to nieco rozciągnięte, ale może taki krój czcionki.
3. Dalej w pierwszej linii dałbym ten przecinek, czy jakiś separator między członków i gości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sugestie, pomysły na zmiany w Nasz Orange
Piotrek napisał(-a):
Każda sugestia jest ważna, twórz z nami Nasz Orange.
Tak sobie dziś pomyślałem że na niemal każdym forum jest dział wymiany koleżeńskiej sprzętu związanego tematycznie z kierunkiem forum.... Każdy w końcu telefon czy modem wymienia, starego pozbywa się, nowy kupuje...
Może tak tutaj coś takiego zrobić? Taki dział : Sprzedam, kupię, zamienię, oddam darmo
- Myślę że to jeden za sposobów na zwiększenie "ruchu" na Nasz Orange..... 😄
Ale z ograniczeniami i to rygorystycznymi aby uniknąć zasypania działu przez firmy i handlarzy.oraz wiszące latami ogłoszenia dawno zdezaktualizowane 😞
1. Ogłoszenie może zamieścić tylko zarejestrowany użytkownik posiadający konto w Mój Orange
2. Jeden użytkownik - jedno ogłoszenie
3. Dokładny opis sprzętu, stan, cena,
4. Kontakt tylko poza forum - telefoniczny lub @mail
5. Czas aktywności ogłoszenia, np 30 dni i automatyczna kasacja
6. Zabronione podawanie linków do innych stron
To tak wstępnie zasady na szybko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przesłane! Kliknij tutaj, aby zobaczyć swój komentarz. Kliknij tutaj, aby wrócić do kategorii.
Podoba mi się, jest czytelnie i ok.
Jeszcze jeden kwiatek. Włączyłem sprawdznie pisowni i....
... nawet prawidłowo napisane słowa podkreślone, a propzycje poprawek? Sami widzicie... Do poprawki 🙂
Jest jeszcze jakiś kłopot z logowaniem. Loguję się do orange.pl i jestem proszony o autoryzaję do forum. Chrome nie umie automatycznie wypełnić formularza. Zamiast loginu i hasła wpisuje zapamiętany kod autoryzacyjny Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I pierwsze 1000 postów strzeliło w ciągu kilkunastu dni 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jozefg, tworząc Nasz Orange myśleliśmy o nim raczej jak o miejscu, w którym możemy wzajemnie sobie pomagać. Miejsc w internecie z ogłoszeniami jest sporo i nie chcieliśmy tworzyć kolejnego. Niemniej przegadamy temat, sprawdzimy też co na to prawnicy i niewykluczone, że do niego wrócimy 🙂
@Piotrekk85, sorry, Piotrek, jakoś umknęło nam to pytanie i dopiero teraz odpowiadam. Muszę Cię zmartwić... W chwili obecnej nie ma funkcji, która pozwalałaby sprawdzić dodane posty od ostatniego logowania. Sam zaglądam "na dzień dobry" do tematów bez odpowiedzi i nowych postów. Sprawdzimy czy możemy jeszcze taką funkcję dodać.
@mst, nasi programiści walczą z tymi "chińskimi znaczkami" i na pewno to zostanie poprawione. Zajmuje więcej czasu, niż się spodziewaliśmy, ale w końcu przestaną się pojawiać. Dzięki za podrzucenie!
Z kolei co do logowania... Nie wiedziałem, że pola nie są wykrywane jako pola danych logowania. Dzięki za info! Zmienimy, jednak pracujemy obecnie nad przebudową całego ekranu logowania - aby umożliwiał zapamiętywanie danych użytkownika i dobrze wyświetlał się w widoku mobilnym - zrobimy te zmiany razem, więc trochę trzeba będzie na nie zaczekać.
@Anonim, damn! A ja przespałem taki moment! Jestem dumny z nas wszystkich tutaj. Fajnie tworzyć Nasz Orange z Wami od początku 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj