Nie można wyświetlić tego widżeta.

Sugestie, pomysły na zmiany w Nasz Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32841
  • 39256
  • 1392

Mam wniosek formalny - bo trochę offtopicu się robi w tym wątku - przenieśmy się do wątku pogaduchy tu -> https://nasz.orange.pl/t5/O-spo%C5%82eczno%C5%9Bci/Pogaduchy/m-p/10085#U10085
A tu niech będzie na temat 😉

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2850
  • 4795
  • 121

Ok, dziękuję za pokierowanie do pokoju pogaduch...niech edit pozostanie Emotikon: Szczęśliwy

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2060
  • 6118
  • 109

Cześć, niezłą zagadkę nam zaserwowaliście 😄

Otóż jeśli chodzi o nowy Mój Orange i Nasz Orange:

• na początku, logowanie do Nasz Orange i innych "starych" systemów, np. MultiBoxa nie będzie połączone z Nasz Orange, więc zalogowanie się do nowego Mój Orange nie spowoduje, że będziemy zalogowani też do Nasz Orange
  • docelowy sposób logowania do usług dla pojedynczych numerów, np. do Nasz Orange jeszcze jest opracowywany, więc jeszcze nie wiemy jak będzie docelowo. Jedna z koncepcji to konto w Nasz Orange nieprzypisane do żadnego numeru, które jednak można podpiąć pod konto w Nowym Mój Orange, aby łatwiej się do niego logować

Z kolei co do wyłączenia numeru a Nasz Orange:

• nawet po wyłączeniu numeru konto jeszcze dłuuuugo nie jest usuwane (ok. 12 mies.)
  • co prawda nie ma jeszcze możliwości samodzielnego "przepisania" swoich postępów w Nasz Orange do innego numeru, ale nie martwcie się o utratę konta, bo dla zaangażowanych osób możemy zrobić wyjątek i odbudować konto ręcznie, więc Wasze postępy tutaj nie zginą 🙂

• 2850
  • 4795
  • 121

Artur napisał(-a):

Cześć, niezłą zagadkę nam zaserwowaliście 😄

• docelowy sposób logowania do usług dla pojedynczych numerów, np. do Nasz Orange jeszcze jest opracowywany, więc jeszcze nie wiemy jak będzie docelowo. Jedna z koncepcji to konto w Nasz Orange nieprzypisane do żadnego numeru, które jednak można podpiąć pod konto w Nowym Mój Orange, aby łatwiej się do niego logować.

Uspokoiłeś mnie @Artur ...uff, czyli nie będę musiał się pilnować, aby logować się tylko z głównego konta...

Z kolei co do wyłączenia numeru a Nasz Orange:

• co prawda nie ma jeszcze możliwości samodzielnego "przepisania" swoich postępów w Nasz Orange do innego numeru, ale nie martwcie się o utratę konta, bo dla zaangażowanych osób możemy zrobić wyjątek i odbudować konto ręcznie, więc Wasze postępy tutaj nie zginą 🙂

...i tu cięszę sie jeszcze bardziej Emotikon: Bardzo szczęśliwy chwała możliwościom technologicznym i dobrej woli ZNO Emotikon: Bardzo szczęśliwy Dzięki za naświetlenie sytuacji.

• 2850
  • 4795
  • 121

@Artur Przepraszam za mały "spamik", ale wynalazłem taki drobiazg...otóż chodzi mi o ikonkę statusu użytkownika on line/off line. Nie wiem, może jestem już tak stary i dopadł mnie daltonizm, ale naprawdę ciężko rozróźnić ten "szarutki" kolorek od tego "licho zielonego". Gdyby nie podgląd po najechaniu, nie wiedziałbym kto obecny, a kto nie.

on line.jpgoff line.jpg

Może jakiś pomarańcz na on line, firmowy kolorek?

on line orange.jpg

Anonim

Nie dotyczy

I ta szczegółowość 🙂

• 2850
  • 4795
  • 121

To już zboczenie zawodowe. Trochę uciążliwe, ale przydatne Emotikon: Bardzo szczęśliwy Każdy szczegół tworzy spójną i czytelna całość...

• 2060
  • 6118
  • 109

Fajna uwaga i ja jestem za 🙂 Może nie pomarańczowy, bo używamy go dla elementów, które wymagają interakcji (np. na przyciskach), ale wyraźnie jaśniejsza zieleń byłaby czytleniejsza. @Natalia, warto o tym pomyśleć przy zmianach. Taka zieleń powinna być bardziej intuicyjna niż obecna "choinkowa" 😉

glossy-red-icon-button-md

• 2850
  • 4795
  • 121

Artur napisał(-a):

Fajna uwaga i ja jestem za 🙂 Może nie pomarańczowy, bo używamy go dla elementów, które wymagają interakcji (np. na przyciskach), ale wyraźnie jaśniejsza zieleń byłaby czytleniejsza. @Natalia, warto o tym pomyśleć przy zmianach. Taka zieleń powinna być bardziej intuicyjna niż obecna "choinkowa" 😉

glossy-red-icon-button-md

...hohoho...taaaakie zielone światło...i rozmiar może takowy zostać, tak na przyszlość, jak mi oczy niedomogą Emotikon: LOL

• 2060
  • 6118
  • 109

;-)))