Dziwne zachowania Nasz Orange w trakcie wylogowań

Zespół Nasz Orange
  • 743
  • 1988
  • 36

@jaryn Jeśli dobrze widzę też korzystasz z Google chrom na PC z Windowsem, dziękuje za przykład.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 463
  • 1260
  • 7

Dokładnie tak 

Zespół Nasz Orange
  • 743
  • 1988
  • 36

Sprawdzałem właśnie teraz taką konfiguracje ponownie wyszło mi SOA#1 😅

🤔 Szukamy dalej! 🖥 🐛 🖱

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Normalnie korzystam z FF, ale dla testów zalogowałem się też przez Chrome, i żadnych anomalii przy wylogowaniu nie zaobserwowałem. Tyle że niewiele z tego wylogowywania wynikło: po ponownym wejściu na stronę, znów byłem zalogowany automatycznie... W10, brak zgody na ciasteczka.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

Nasze Orange jest chyba jednym z lepiej chronionych portali i nie ma co się obawiać @bronzub 😃

Korzystając z telefonu tym bardziej 😎

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 463
  • 1260
  • 7

wylogowanie.png

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

@Mikołaj  też korzystałem w Chrome z incognito. Co do sesji, to daaawno temu często miałem tak, że po wylogowaniu na laptopie, wiele godzin byłem widziany online, czyli chyba silnik zwariował, albo ja mam nieziemskie przyciąganie do takich sytuacji. Potem spoglądam na smartfon i tam tak samo było. Ile się nakombinowałem, żeby tę sesję uwalić, ale szło z różnym skutkiem. Tam miałem Windowsa 10 na innym laptopie, a teraz Chrome jest zainstalowany na innym i z Windowsem 11. @jaryn , mało kto bawi się w detektywa, ale dzięki za wsparcie😊. Zrobiłem wcześniej test na Edge i było ok z wylogowaniem.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

@Mikołajnapisał(-a)

@bronzub przychylam się do odpowiedz @j131,  jeśli chodzi o poziom zagrożenia sytuacją, którą zgłaszasz. A co do reakcji zespołu to przyznam że siedzieliśmy cicho bo żadnemu z nas nie udało się zduplikować tego zachowanie przy wylogowaniu z forum i to mimo wielu testów z różnych urządzeń, przeglądarek i łącz. Przyglądamy się jednak temu i postaramy się znaleźć rozwiązanie. 

@Mikołaj , słabo Wam te testy idą, bo ja wygenerowałem na Edge inne, a podobieństwo w objaśnieniach jest zarówno na Edge jak i Chrome.

IP kamery 2025-11-25.pngKłódka 2025-11-25.pngPasek adresowy2025-11-25.png

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@bronzub Czy Ty czasem nie korzystasz z Internetu hybrydowo, mając dostępne jednocześnie dwa łącza od różnych dostawców?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

OK, udało mi się odtworzyć problem: Chrome w trybie incognito faktycznie coś takiego pokazuje. Komunikat kompletnie bez sensu, po kliknięciu lewego przycisku strona NO otwiera się normalnie (w https).
Obejście: nie akceptować ciasteczek przy logowaniu. Wtedy wylogowanie działa normalnie, nawet w trybie incognito.