Dziwne zachowania Nasz Orange w trakcie wylogowań

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

Takie podejrzane podchody nie są mile widziane, zwłaszcza że są w kontrze do cyberbezpieczeństwa zachwalanego chociażby przez specjalistę od tych zagrożeń. Do tablicy wywołam więc @Rosiu 

Może warto wyjaśnić, dlaczego po kliknięciu do wylogowania z forum pojawia się taki komunikat?NO 2025-11-23 2010.png

System operacyjny Windows 11 w wersji 25H2 aktualizowany na bieżąco, a loguję się z Chrome, a nie z Edge. Ma być bezpiecznie zgodnie ze wskazówkami Google, nie wspominając operatora, u którego ma się usługi. Ponowne logowanie akurat po tym zdarzeniu wyeksponowało komunikat ze strony orange, że "the request is currently being processed" skierowany jest po to, bym pomęczył się z Tłumaczem Google, chociaż znam go na pamięć, a jednak...ładuje się strona i ładuje w konia użytkownika forum NO.

74 ODPOW. 74

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

Windows/Firefox, Windows/Edge, iOS/Safari - nie ma takiego komunikatu przy wylogowywaniu.

• 2157
  • 16474
  • 3

@Samotnick , to mi przypomina starych pracowników ZUS obsługujących ich portal, że nie wspiera wszystkich przeglądarek. Musiała młodość przejąć stery i zmieniło się. To samo dotyczy tutaj. Mają programistów i niech się tym problemem zajmą. Mam rozumieć, że Chrome odpadło  ze wspierania forum NO? Co na to moderatorzy i @Rosiu ?

• 2928
  • 13882
  • 129

@bronzub Nie wydaje mi się, że Chrome odpadł. To raczej problem u Ciebie, może z niesystemowym AV?

• 2157
  • 16474
  • 3

@Samotnick , Defender steruje, a wczoraj wszystkie możliwe techniczne wsparcia online ze strony HP zainstalowałem, bo miałem ostatni problem ze sparowaniem bezprzewodowych słuchawek Buds3. System i HP nie widzi u mnie żadnego problemu. Dziwne, prawda?

• 2928
  • 13882
  • 129

@bronzub U mnie wylogowanie przekierowuje na stronę z https. Sprawdź czy to samo dzieje się w trybie incognito.

• 2157
  • 16474
  • 3

@Samotnick , to samo wyskakuje. Nie mam pomysłu.

• 2928
  • 13882
  • 129

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

@bronzubnapisał(-a)

...

dlaczego po kliknięciu do wylogowania z forum

...

Nie wiem. A po co się wylogowywać z forum? Lubisz w kółko wpisywać hasła?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 463
  • 1260
  • 7

poł.png

Też mi wyskoczył komunikat