Nie można wyświetlić tego widżeta.

Dyskusja o dziale pomysłów

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2370
  • 9075
  • 35

@Wojciech  wydzielił

*Posty wydzielone z tematu "Euronews po polsku" - moderator Wojciech.

widzę, że niezamierzenie stałem się opem niezamierzonego tematu. Nikomu nie oznaczę rozwiązania 👿

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20074
  • 58047
  • 787

Uważam, że jakiś wpływ na pewno pomysły mają na wprowadzenie zaproponowanego przez użytkownika zagadnienia. Pewnie podobnie jak na AMA, interesujące podpowiedzi mogą zostać dodane do listy realizowanych celów i być może wprowadzone lub nie. Na AMA też eksperci ciekawe podpowiedzi sobie zapisują. Jestem przekonany, że forum w jakimś stopniu jest przeglądane przez pracowników Orange, nie tylko zespół NO. Dokładnie i tak się nie dowiemy, bo forum przecież można przeglądać anonimowo.

Czasami da się zauważyć, że ekspert z AMA zagląda na forum, a nawet się udziela, może nie w takim stopniu jak my, ale czasami zdarzają się odpowiedzi.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 628
  • 2687
  • 5

Myślę, że od czasu do czasu jak ktoś już nie ma pomysłów co wprowadzić, zmienić lub poprawić to jakiś pracownik orange przegląda dział pomysłów w poszukiwaniu czegoś sensownego, korzyść jest obopólna bo jakiś dział ma mniej pracy a my mamy satysfakcje że dzięki nam orange jest lepsze 🙂

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 418
  • 1722
  • 4

@pirenejw tym temacie nie chodzi o to, żeby jakiś post oznaczyć jako rozwiązanie, akurat nikt na to nie będzie patrzył. Tylko po to, żeby zobaczyć jak inni postrzegają w ogóle ten dział "Pomysły". Czy ta część forum ma sens i jest potrzebna i czy przynosi jakieś korzyści obu stronom, że ktoś założy jakiś pomysł i od czasu do czasu ktoś z adminów oznaczy go jako zrealizowany czy w trakcie realizacji bo w orange pomyślano, że to akurat dobry pomysł więc się podjęli . Jesteś sceptycznie nastawiony do tego działu ja akurat odwrotnie ja mam taki stosunek do AMA z kolei jak ty do Pomysłów robienie tego nic nie wnosi dla mnie jeżeli na każde pytania była jedna i ta sama odpowiedź czyli kopiuj wklej robiono, żeby szybciej było.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 393
  • 2391
  • 0

@j131napisał(-a)

Kiedyś miałem więcej złudzeń, i nawet były robione jakieś nadzieje na jeden z moich pierwszych postulatów (przypomnę: chodziło o implementację obsługi tras statycznych w FB3). Jak nie było tak nie ma, i podobnie jest ze zdecydowaną większością nawet racjonalnych postulatów.

Rolą tego działu najwidoczniej jest przede wszystkim kanalizacja (emocji).

W zakresie oferty np. programowej, IMHO zgłaszanie tą drogą postulatów jej rozszerzenia (np. dołożenie jakiegoś kanału do TV) jest jeszcze mniej sensowne, bo patrząc na bezwzględne liczby głosów nie można przecież traktować tych próśb jako reprezentatywnych.

Mam nadzieję że ktoś to jednak czyta, i jeśli czasem jakiś logiczny argument trafi na podatny grunt, to i tak warto pisać jeśli ma się o czym. W tym temacie wygląda na to że nie za bardzo jest o czym 😞.

Reprezentatywności większej nigdy nie będzie, gdyż taki mechanizm publikowania pomysłów nie oferuje żadnego ich propagowania. Ja też rzadko je zauważam, najczęściej gdy autor dodatkowo wysyła info o pomyśle z zachętą na głosowanie bądź chociaż wyrażenie opinii 🙂

• 2370
  • 9075
  • 35

@Luki555napisał(-a)

@pirenejw tym temacie nie chodzi o to, żeby jakiś post oznaczyć jako rozwiązanie

chodzi o to, że teraz każdy tutaj wpis wali mi w oczy taką zieloną belką:

pirenej_0-1736497295926.png

Mam pomysł na sprawdzenie sprawczości pomysłów

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 393
  • 2391
  • 0

To trzeba przenieść ten wątek do Pogaduch 😉

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 418
  • 1722
  • 4

@pirenej Jak masz pomysł na sprawdzenie sprawczości pomysłów to go podaj. I odznaczysz jako rozwiązanie a dyskusja dalej będzie się toczyć nie będziesz miał tej opcji. Chyba że admin ma możliwość żeby w tym temacie nie było rozwiązania i nie pokazywało tego o czym piszesz.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14510
  • 59639
  • 728

@pirenej  myślę, że wątek ciekawy, masz mój głos na oznaczenie własnego rozwiązania, aby zielona belka nie powodowała dyskomfortu optycznego 

Uważam, że warto o takich aspektach forum rozmawiać 

• 2370
  • 9075
  • 35

@Wojciechwydzielił, niech @Wojciech oznaczy