- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodawanie pytań a rejestracja.
Witam,
Taka uwaga:
Forum nie powinno pozwalać edytować nowego pytania niezalogowanemu użytkownikowi.
Nie byłem zarejestrowany na forum, ale chciałem dodać pytanie, nie wyglądało na to, że będzie z tym jakiś problem.
Napisałem całego posta, kiedy okazało się że jednak trzeba się zalogować, a ja nie mam konta.
Proces rejestracji powoduje utratę tego co wpisałem w edycję posta.
Wystarczyłoby, aby niezalogowany użytkownik po kliknięciu "dodaj pytanie" musiał najpierw się zalogować, i nie było by problemu, albo chociaż żeby to co wpisałem było zapamiętane i żebym mógł opublikować wpisaną treść po zakończeniu rejestracji.
Nie wiem, czy to wynika z przemyślanego postępowania, czy jest to raczej wynik braku myślenia, ale rozwiązane jest to po prostu źle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Feature" to po polsku cecha lub właściwość, nie pchajmy korpo-żragonu kiedy jest on zbędny.
Szczerze mówiąc lepiej by było gdyby to był jednak błąd wynikający z bezmyślności, niż umyślne konstruowanie czegoś "na złość", żeby było celowo zepsute.
Nie wiem, czy rzeczywiście tak było jak piszesz, mam nadzieję że nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki @Wojtek9, że zasygnalizowałeś nam ten irytujący błąd
Przetestujemy to sobie, posprawdzamy kilka rzeczy, scenariuszy i... Zobaczymy wtedy, czy jednak nie warto by było zmienić podejścia.
Rozumiem, że po kliknięciu w 'Publikuj', przekierowało Cię do strony logowania na portalu i że wtedy przeszedłeś do rejestracji konta na portalu, bo takowego nie posiadałeś jeszcze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wiktornapisał(-a)Dzięki @Wojtek9, że zasygnalizowałeś nam ten irytujący błąd
Przetestujemy to sobie, posprawdzamy kilka rzeczy, scenariuszy i... Zobaczymy wtedy, czy jednak nie warto by było zmienić podejścia.
Rozumiem, że po kliknięciu w 'Publikuj', przekierowało Cię do strony logowania na portalu i że wtedy przeszedłeś do rejestracji konta na portalu, bo takowego nie posiadałeś jeszcze?
Dokładnie tak.
Wiem, można było się spodziewać że nie będzie można anonimowo publikować postów, ale w takim wypadku po zarejestrowaniu konta oczekiwał bym przekierowania z powrotem do mojego (zapamiętanego) pytania jakie chciałem opublikować, jeśli nie automatycznie je opublikować po zakończonej rejestracji. (Tylko że jeszcze wymaga ona potwierdzenia linkiem z maila i dodatkowo dopiero wtedy się zalogować, więc sprawa się komplikuje).
Pozdrawiam