- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z aktywacją karty sim
Witam,
mam problem z aktywacją numeru, podczas rejestracji wyświetla się komunikat, jakoby ten numer był już zarejestrowany. Data ważności na starterze jest do 31.12.2024, a nikt nigdy go nie rejestrował. Proszę o pomoc!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@aaaabb01 sprawdź, czy zadziała odczytanie stanu konta kodem: *124*# i zielona słuchawka
Jeżeli nie zadziała, a masz aktywny numer w Orange, to można zarejestrować SMS-em, którego wysyłasz z niezarejestrowanego numeru: w treści wpisujesz numer, 9 cyfr która jest już w Orange na numer 80280. Po chwili przychodzi SMS na numer zarejestrowany. Trzeba odpisać TAK na numer 80270 i już po chwili jest zarejestrowany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@aaaabb01 numer prawdopodobnie z odzysku. Teoretycznie konto tego numeru powinno zostać wyczyszczone, ale mógł gdzieś w systemach pozostać zapis o jego ważności do dnia wymienionego przez Ciebie
Termin bliski, a więc po upewnieniu się na infolinii i jego statusie możesz poczekać.
W dobie jednak, gdzie do numerów są przypisane różne konta usługowe ja bym szukał innej karty z innym numerem
Nie wiadomo kto był niedawno właścicielem i jak z niego korzystał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@aaaabb01napisał(-a)...
Proszę o pomoc!
Czy ją uzyskałeś? Udało się coś z tym zrobić czy nie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
z uwagi na sylwestra nie udało mi się dodzwonić na infolinię, konsultant na chacie w orange nie potrafił mi pomóc, spróbuję uderzyć jeszcze na infolinię i dam znać, jeśli coś się uda załatwić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@aaaabb01 jeżeli do końca roku karty SIM nie dało się aktywować, oczywiście zakładając, że wcześniej nie było aktywowane, to numer wrócił już do ponownego użytku. Nic już się nie zrobi ze starterem , którego minął termin ważności. Próba rejestracji zakończy się błędem. Infolinia też już nie pomoże.