Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kod PUK

ROZWIĄZANE
Highlighted
slimek16
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

kod PUK

zdobylem PUK przez chat! Emotikon: Szczęśliwy mozna zamknac temat Emotikon: Szczęśliwy

paul_67
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

kod PUK

Kupiłem nową kartę sim, zarejstrowałem i po włożeniu do telefonu dostaję komunikat o wpisanie kodu PUK, ale ten przepisany z karty nie działa.Ta sama karta włożona do innego telefonu nie sprawia żadnych problemów.Jakieś sugestie?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

kod PUK

na pewno chodzi o puk, a nie kod blokady sieci?

paul_67

kod PUK

Telefon ma simlocka na Orange i nigdy nie było z nim problemów.Teraz nie chce wspólpracować nawet z kartami tej sieci.Na innym telefonie nie ma problemów.Po włożeniu nowej karty zakupionej i zarejestrowanej w salonie Orange pokazuje się komunikat:"Tej karty SIM można uzywać tylko w konkretnych sieciach...i prosi o kod PUK.Karta żony, która wcześniej dzialala na tym telefonie też nie jest akceptowana.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

kod PUK

To masz założoną blokadę, pytanie skąd. Telefon pochodzi z legalnego źródła? nie udostępniałeś komuś numer imei aparatu? Nie pożyczałeś komuś nieroztropnemu aparatu kto dla żartu mógł założyć blokadę?
paul_67

kod PUK

Telefon był legalnie zakupiony w Orange i nikomu go nie udostępniałem.Tak więc nie mam pojęcia co się porobiło.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

kod PUK

Jeśli karta działa w innym aparacie, to zostaje serwis.
Ew. na własną rękę możesz zresetować telefon do ustawień fabrycznych (ale zrób wcześniej kopię zapasową danych jak Ci jest potrzebna).
paul_67

kod PUK

Telefon byl już zresetowany, ale nic to nie dało.Czyli trzeba będzie zdjąc blokadę simlock?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

kod PUK

Pisałeś, że wcześniej na tym telefonie działały karty Orange w Polsce. To nie simlock. Zostaje chyba serwis zajmujący się odblokowywaniem telefonów.
angelka88
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

kod PUK

Mam problem z odzyskaniem kodu puk. Jestem za granicą i nie mogę połączyć się z biurem obsługi. Zablokowana karta jest zarejestrowana na mnie. Gdzie mogę uzyskać ten kod?