- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Jestem "zielony" w ofertach na kartę. Przez kilkanaście lat zawsze miałem abonament. No i teraz mam problem. Przechodzę do szczegółów.
Od 1-go maja przeszedłem do Orange na kartę. Najpierw skorzystałem z promocji na majówkę. Następnie 7-go maja doładowałem konto za 30 zł. Myślałem, że będę miał full opcję (smsy,mmsy, rozmowy i 10GB internetu). No i niby tak było. Po wejściu w aplikację widnieją dwie kwoty 30 zł na koncie głównym i 10 zł na koncie promocyjnym (skąd się wzięło to 10 zł?).
Minął tydzień i dostałem smsa, że:
"Upłynął czas waznosci uslugi Rozmowy, SMSy i MMSy bez limitu do wszystkich + pakiet GB. Usluga zostala wylaczona. Jesli cenisz sobie wygode, wybierz wersje ktora sama sie odnawia co 31 dni. Odpisz START CYKL na ten SMS (30 zl / 31 dni + koszt SMS). Wiecej na orange.pl"
I teraz każda rozmowa lub SMS jest płatna. Raz z konta głównego raz z tego promocyjnego. Myślałem że jak doładuję to to doładowanie będzie ważne 30 dni a nie 7? Czy mógłby ktoś mi to wyjaśnić.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samo doładowanie za 30 zł umożliwia Ci wykonywanie połączeń, SMS-ów i MMS-ów w ramach tych środków przez miesiąc (lub dłużej w przypadku np. włączenia konta ważnego rok). Każda z tych usług bez pakietów jest płatna:
- 32 gr za minutę połączenia
- 20 gr za SMS
- 40 gr za MMS
Środki w okresie ich ważności możesz też zmienić na pakiety, wśród nich polecamy zwłaszcza te dwa:
- Pakiet 200 - 200 minut i 200 SMS-ów do wszystkich sieci za 14 zł na 31 dni
- Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu + pakiet 15 GB za 30 zł na 31 dni
Tak jak wspomniał @Piotrekk85, aby pakiety działały należy je najpierw włączyć. Można to generalnie zrobić kodem USSD, SMS-em (jest to dodatkowo płatne 20 gr), albo przez Mój Orange.
Aby zatem korzystać z pakietu, doładuj brakującą kwotę i wtedy włącz pakiet - możesz włączyć pakiet w wersji cyklicznej, wtedy wystarczy,że będziesz zapewniać środki przed końcem ważności pakietu, a będzie się on sam odnawiać 🙂
Jeśli jeszcze nie korzystałeś z tej promocji, to przez miesiąc możesz skorzystać z pakietu Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu + Pakiet 15 GB w cenie 15 zł. Wystarczy, że wyślesz SMS-a o treści START pod numer 815 (po miesiącu się wyłączy) albo CYKL pod 816, jeśli chcesz by pakiet się odnawiał po miesiącu (ale już za 30 zł miesięcznie)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
Jakie są kwoty doładowań Orange i o ile wydłużają ważność konta?
https://doladowania.orange.pl/oferta/jakie-sa-kwoty-doladowan-i-ile-wydluzaja-waznosc-konta/
Konto glowne i promocyjne
https://www.orange.pl/omnibook/konto-promocyjne-w-ofercie-na-karte
Konto wazne rok
Wystarczy wysłać SMS o treści START pod bezpłatny numer 8002, a ważność Twojego konta głównego wydłuży się o rok od dnia wysłania SMS-a.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
No właśnie tak zrobiłem jak jest w regulaminie:
Doładowanie 30 zł – czas wykonywania połączeń wychodzących: 1 miesiąc; czas odbierania połączeń przychodzących: 6 miesięcy. Doładowanie Orange na kwotę 30 zł dostępne jest tylko w formie elektronicznej (wydruk z terminala, doładowanie przez Internet lub za pomocą bankomatu).
I myślałem że jak doładuję konto za 30 zł to przez okres 30 dni będę miał smsy, mmsy, rozmowy. A tak było tylko przez tydzień.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Samo doładowanie za 30 zł umożliwia Ci wykonywanie połączeń, SMS-ów i MMS-ów w ramach tych środków przez miesiąc (lub dłużej w przypadku np. włączenia konta ważnego rok). Każda z tych usług bez pakietów jest płatna:
- 32 gr za minutę połączenia
- 20 gr za SMS
- 40 gr za MMS
Środki w okresie ich ważności możesz też zmienić na pakiety, wśród nich polecamy zwłaszcza te dwa:
- Pakiet 200 - 200 minut i 200 SMS-ów do wszystkich sieci za 14 zł na 31 dni
- Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu + pakiet 15 GB za 30 zł na 31 dni
Tak jak wspomniał @Piotrekk85, aby pakiety działały należy je najpierw włączyć. Można to generalnie zrobić kodem USSD, SMS-em (jest to dodatkowo płatne 20 gr), albo przez Mój Orange.
Aby zatem korzystać z pakietu, doładuj brakującą kwotę i wtedy włącz pakiet - możesz włączyć pakiet w wersji cyklicznej, wtedy wystarczy,że będziesz zapewniać środki przed końcem ważności pakietu, a będzie się on sam odnawiać 🙂
Jeśli jeszcze nie korzystałeś z tej promocji, to przez miesiąc możesz skorzystać z pakietu Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu + Pakiet 15 GB w cenie 15 zł. Wystarczy, że wyślesz SMS-a o treści START pod numer 815 (po miesiącu się wyłączy) albo CYKL pod 816, jeśli chcesz by pakiet się odnawiał po miesiącu (ale już za 30 zł miesięcznie)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
No i teraz sprawa trochę mi się wyjaśniła. Dziękuję wszystkim za pomoc. Mam nadzieję że powoli będę się wdrażał w korzystaniu z ofert na kartę😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
@Nephilm jak skorzystałeś z promocji na majówkę, to włączyłeś pakiet jednorazowo, na siedem dni,. Ten pakiet się nie odnawia.
Aby korzystać z cyklicznego pakietu Minuty, SMS-y MMs-y do wszystkich + GB, należy go aktywować cyklicznie.
Możesz skorzytsać z promocji jednomiesięcznej za pół ceny:
https://www.orange.pl/view/oferta-na-karte#bez-limitu-25-obecny-klient
Aktywujesz pakiet cyklicznie (SMS o treści CYKL pod numer 816) i po promocji co miesiąc będziesz już miał aktywowany automatycznie. Ważne, aby zapewnić środki na koncie.
Standardowy pakiet poza promocją włączysz np. w aplikacji Mój Orange, SMS o treści START CYKL pod numer 630 lub kodem USSD: *101*2*31#.
Regulamin:
https://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary2/2006207/4108713685.pdf
Obecnie jest opcja aktywowania pakietu po przez stronę doładowania i jak zapłacisz blikiem, to dodatkowo jednorazowo zyskasz 5 PLN na konto główne:
https://doladowania.orange.pl/
Jezeli chodzi o środki pobierane z konta promocyjnego lub głównego, to jest taki podział. Jeżeli dzwonisz lub SMS-ujesz na numery Orange oraz korzystasz z internetu (oczywiście po wykorzystaniu pakietu GB), to pobierane są środki z konta promocyjnego. Na pozostałe numery poza Orange środki na opłacenie usług pobierane są z konta głównego.
Jeżeli aktywujesz pakiet Rozmowy, SMS-y MMS-y do wszystkich + GB, to nie będziesz mógł już skorzystać ze środków z konta promocyjnego.
I na koniec, warto sobie uruchomić Rok Ważności Konta - SMS o treści START pod numer 8002. Ponieważ numer niedawno był aktywowany w ofercie na kartę, wiec jednorazowo zostanie pobrana opłata w wysokości 3 PLN. Po 93 dniach aktywności numeru w Orange, opłaty za przedłużenie Roku Ważności Konta nie będą już pobierane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
@ketrasaArtur dzięki za podpowiedzi. Na pewno przydadzą się. Rok ważności konta uruchomiłem już sobie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
@Nephilm teraz co do oferty na kartę, to dużo zmian było w ostanim czasie. Część promocji, bonusów, usług zostało zlikwidowane i obecnie oferta się zmienia, więc trzeba obserwować, jakie zmiany są wprowadzane. Na NO na bieżąco są przekazywane informacje w sprawie oferty na nartę.