- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak internetu po przejściu z WiFi na GSM
Dziś przyuważyłem, ze internet samoczynnie wraca poprzez rozłączenie się z sieci GSM na chwilkę (tak jak to się robi z airplane mode), czyli internet jest przywracany od strony hardware a nie software. Czyli wydaje mi się, za to albo telefon się popsuł albo karta SIM. Przerzuciłem fona na 3G i zobaczę czy tez będzie ten problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawdź również kartę SIM na innym telefonie, skoro masz takie przypuszczenia.
Może jeszcze aktualizacja androida na smartfonie. Popatrz, czy nie ma nowych wersji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Halviknapisał(-a)Dziś przyuważyłem, ze internet samoczynnie wraca poprzez rozłączenie się z sieci GSM na chwilkę (tak jak to się robi z airplane mode), czyli internet jest przywracany od strony hardware a nie software. Czyli wydaje mi się, za to albo telefon się popsuł albo karta SIM. Przerzuciłem fona na 3G i zobaczę czy tez będzie ten problem.
To co piszesz to bug w oprogramowaniu, pisałem byś zrobił "Twardy Reset", nawet filmik dałem jak, inna opcja to Serwis.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Halviknapisał(-a)Dziś przyuważyłem, ze internet samoczynnie wraca poprzez rozłączenie się z sieci GSM na chwilkę (tak jak to się robi z airplane mode), czyli internet jest przywracany od strony hardware a nie software. Czyli wydaje mi się, za to albo telefon się popsuł albo karta SIM. Przerzuciłem fona na 3G i zobaczę czy tez będzie ten problem.
raportuje, ze na 3G tego problemu nie ma. jakieś wyjaśnienie komuś przychodzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z nadajnikiem na LTE?
Możesz podać lokalizację nadajnika?
Dobrze byłoby sprawdzić jak się zachowa telefon na LTE innego nadajnika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Halvik a możesz sprawdzić jak zachowuje się twój asus z inną kartą sim orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moto Z2Play, mam ten sam problem. Było na androidzie 8, jest też na 9. Jest to upierdliwe, bo jak zapomnę przy wychodzeniu z domu przeładować sieci, to łażę bez internetu. Nie było tego problemu jak miałem internet z karty Virgin.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja (note 9) i moja żona ( galaxy s7) również mamy te same problemy... na początku myślałem, że to mój telefon coś wariuje, ale okazało się, że u żony (rownież Orange na kartę) są te problemy. Pomaga przejscie chwilowe na tryb samolotowy, albo restart telefonu. Męczące to jest już... coś Orange u siebie skopało, bo niemożliwe, żeby po tylu latach bezproblemowego używania u żony i u mnie rok jednocześnie coś się z telefonami zepsuło, zwłaszcza, że S7 ostatnio żadnej aktualizacji nie dostał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie przejmuj się tym Pan Irek twierdzi że to na pewno nie wina sieci Orange, a problem leży w samym telefonie lub w karcie SIM mi też tak napisał, a skąd ma takie informacje? to już tajemnica poliszynela jego trzeba pytać.