- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znikający HD Voice do Plusa z Orange
Czołem,
Wiadomo, że z Plusem to każda sieć ma problem pod kątem HD Voice. Początkowo T-Mobile zaliczał częste spadki w trakcie rozmowy do zwykłej wąskopasmowej AMR, jednak nim przeniosłem się do Orange trochę to poprawili.
W Orange podoba mi się fakt, że rozmowa leci sobie AMR-WB 23.85 Kb/s zamiast AMR-WB 12.65 Kb/s, jednak co z tego skoro po kilkunastu minutach rozmowę słychać jakby była prowadzona przez zagraniczny roaming, że ledwo daje się coś zrozumieć.
Dokładnie taki sam problem istniał w T-Mobile z identyczną częstotliwością.
Pytanie, czy u was jest podobnie? Druga sprawa do kogo to powinno trafić, aby ktoś faktycznie dokonał analizy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexypp poproś moderatorów NO Myślę, że mogą przekazać informację jeśli stanowi istotny problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Rozwiniesz pełny skrót kogo masz dokładnie na myśli?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W takim razie spróbuję. Dziękuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A połączenie jest po WiFi czy po LTE (w przypadku karty Orange i karty Plusa)? Z każdym numerem z Plusa jest taki problem i czy jest to po losowym czasie czy w miarę stałym? No i czy telefony są w ruchu (handovery) podczas rozmowy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oba urządzenia są w zasięgu VoLTE przez cały czas. Kodek spada praktycznie zawsze w przeciągu 20 minut rozmowy. Sprawdzone właśnie przed chwilą z drugim numerem z Plusa. Podobnie to wyglądało kiedyś w T-Mobile.
Telefony nie są w ruchu, więc nie powinno się tak dziać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mi się tak dzieje przy połączeniu z numerem z Play, obstawiam BTS nadajnik, czasem słaby sygnał GSM też ma na to wpływ, na to lekarstwa na ma, najlepiej jak połączenie jest wewnątrz sieci jednego operatora 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD Z Play to ja takie cyrki miałem u konkurencji. Tutaj jeszcze nie notowałem takiego przypadku. Z Plusem jednak problem jest powtarzalny i myślę, że łatwy do diagnozy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W skrócie zaszyte jest słowo Adaptiv, czyli przepustowość jest i może być zmianna. Na jakim telefonie występuje problem? Sa modele i marki telefonów, szczególnie niskiej klasy np. Motorolki z niskiej półki, czy ifony, w których tor radiowy jest tak upchany, że sposób trzymania urządzenia przy twarzy wpływa na sygnał. Separacja anten w tego typu telefonach jest dość słaba i dlatego mogą występować problemy.
- « Poprzedni
- Następny »