- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znikający HD Voice do Plusa z Orange
@IreneuszCD Ja nie piszę, że masz zły słuch, bardziej chodzi o to, że nikt nie zwraca na to aż takiej uwagi. Wiele razy słyszę jak ktoś gada w pomieszczeniach na cały regulator wąskopasmowym AMR i jakoś nie myśli, aby zadzwonić ponownie, aby zestawiło chociaż AMR-WB.
Ciekawi mnie z kim w Play masz takie problemy, bo póki co ja nie notuje w tej sieci tego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexypp z kim to nie ważne, ale ma iPhone 12, więc nie badziewny telefon, inna sprawa że dobry telefon w sekcji audio poprawi lekko dżwięk, tanie koło 1k zł, raczej nic nie poprawią i czasem pogorszą dżwięk, iPhone 16 ma u mnie bardzo dobry dżwięk w słuchawce i Motorola Edge 30 Neo, gro kiepskich połączeń to wina połączeń po BTS i korzystania z Vowifi, nie drążę tematu, bo tego się nie wyeliminuje, jak ktoś ma na tym punkcie uczulenie, to zgłaszać do operatorów i gdzie indziej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam dobry telefon. Winić model można pod warunkiem problemów z aparatem od początku bez względu na lokalizację. U mnie część problemów z brakiem EVS oraz inne z Play wynikał ze złej konfiguracji po stronie IMS operatora. Już pomijam fakt, że brak mi aktualnej konfiguracji dla VoLTE w telefonie, co też może rodzić pewne problemy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexyppGdybyś miał "dobry" to by nie było tego wątku 🙂 Ja mam tel ze średniej półki i wszystko działa jak należy:) A nawet nie jest oficjalnie dostępny w PL .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pomiędzy jakimi telefonami po volte, porównujesz jakość zestawionych połączeń głosowych, bo to ważne jest, jak nie są to flagowce, to jałowa dyskusja, mniej na uwadze że BTS może mieć usterkę czy przestarzały osprzęt, siła sygnału w telefonie też ma wpływ na jakość połączenia, jest dużo czynników wpływających na jakość połączeń głosowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Uwierz, znam konfigurację swojego telefonu i nie byłoby tego wątku gdybym nie sprawdził z innymi modelami etc.
Plus miał ten sam problem z połączeniem z T-Mobile dopiero raptem miesiąc temu go rozwiązano i mój telefon nie zrzucał już do wąskopasmowego AMR.
Dziś jestem w Orange i objaw jest dosłownie identyczny.
@IreneuszCD Używam flagowej Nokii 8 z 2017.
Problem występuje z każdą stacją w Lublinie oraz poza nim, bo nie wynika z problemów po stronie jednego BTS, a konfiguracji negocjacji kodeków między operatorami. W czasach dedykowanych łączy IPX/GRX taka sytuacja jest praktycznie niedopuszczalna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexypp trudny temat i raczej nie prędko, operatorzy to naprawią, chyba że większość BTS będzie x obsługą 5G, wtedy problem ustąpi, teraz to możesz zgłaszać problem, operator to wrzuci do głębokiej szuflady, większość klientów tego nie zgłasza, więc jest jak jest, prędko to się nie zmieni, tak zgadujemy że BOK zwali takie połączenia, na telefon z usterką czy słaby sygnał i zamknie zgłoszenie 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może mi uciekło w wątku ale dzieje się tak przy połączeniach przychodzących do Orange i wychodzących z Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słuszne pytanie 🙂
Dzieje się tak w obu kierunkach przez VoLTE. Dużo rzadziej kiedy numer Plusa jest w 3G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@alexypp Ciekawi mnie jak takie testy, wyjdą ci Orange/ Orange, bo bywa że też są problemy, akcent na telefony z poza listy wspieranych w Orange, jeśli są problemy Orange vs Plus, to trochę zejdzie zanim to naprawią 😎