- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zawyżone naliczanie transferu w orange free
Witam,
Mam problem a mianowicie:
Mój darmowy transfer w orange free na kartę po doładowaniu jest zawyżenie naliczany z perspektywy obliczeń operatora (sprawdzane poprzez zalogowanie na mój orange i smsem).
Korzystam głównie przez tablet lenowo jako ruter wi-fi na komputerze gdzie w programie NetWorx jak również na tablecie w 3G Watchdog pokazuje 5gb różnicy na korzyść operatora.
Dane w tle są ograniczone na tablecie.
Z perspektywy komputera jak również tableta jest kontrolowany transfer i nie zgadza się z tym co podaję operator.
Miał ktoś podobny problem ?
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miałem takie problemy, zgłoszenie wysmażyłem i 2GB wróciło na konto, trzeba w aplikacji to kontrolować, bywa że 2x liczą za to samo, tak na marginesie danych w tle nigdy nie wygasisz, jak chcesz ograniczyć przesył danych, to trzeba wyłączać zbędne aplikacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam że różnica tych 5GB uzbierała się od 28.06.18r do dzisiaj czyli 18.07.18r z transferu zamiast 19GB mam 14GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystko co tylko się da wyłączone i 3G Watchdog pokazuje że cały transfer idzie na udostępnianie internetu. Gdzie zgłaszałeś problem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To częsty przypadek jeśli korzystasz z krótkich sesji. Taktowanie w Orange free na kartę nie jest rzeczywiste a po 100kB. Co porównując liczniki instalowane na urządzeniach powoduje rozbieżności. Tu warto uwzględnić czy nie miałeś jakiś pakietów promocyjnych (za gole czy na festiwal) które może coś zmieniły w liczeniu. Dodatkowo warto sprawdzić czy upload liczy Twoj licznik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kontakt z Orange masz tu. Ja telefonicznie zgłoszenie robiłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam nic innego tylko od tego 28.06 bonus po doładowaniu za 50zł udostępnianie i dane pakietowe są cały czas włączone wi-fi oczywiście z hasłem. Nie wyłączałem danych i punktu dostępu bo po całym dniu 3G Watchdog pokazywał jakieś KB gdy dane w tle były ograniczone. Możesz wytłumaczyć co oznacza korzystanie z krótkich sesji? zasięg non stop LTE a programy zarówno na PC jak i na tablecie wysyłanie i pobieranie naliczają i podaję oczywiście łączną sumę GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Krótkie sesje to wysyłanie czy odbieranie małych paczek w krótkich odstępach, tak można dużo zużyć danych z pakietu, operator to wszystko liczy w zaokrągleniu, ale i tak GB nie nabijesz, zgłoszenie zrób, Orange wszystko rejestruje, jak będzie coś nie tak to zwrócą ci GB brakujące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tu różnica jest spora choć więc nie mam pewności czy to może powodować. Jak masz wątpliwości warto złożyć reklamację, ale liczniki zawsze trzeba traktować z rezerwą, szczególnie jeśli chodzi o ofertę Orange free na kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czy można zgłosić to drogą meilową bo wszędzie tylko nr telefonu.
Ku mojemu zdziwieniu wszedłem na mój orange wybrałem przeanalizuj/pełen wykaz wybrałem datę od 28 do dziś a tam kilka dni pokazuje i to jakieś MB albo KB nie ma wszystkiego nawet 1GB a godziny korzystania wgl się nie zgadzają.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »