- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zablokowany numer i przerejestrowanie
Kupiłem kartę SIM wraz z urządzeniem, karta SIM była zarejestrowana, na potrzeby skonfigurowania urządzenia tak żebym już nic nie musiał robić, sprzedawca dołączył pełnomocnictwo na moje dane. Sprawę olałem korzystałem z urządzenia i nie przerejestrowałem numeru. Po jakimś czasie kartą Orange zablokował i info że trzeba przerejestrować numer, myślę sobie kurcze szybko działają. I spokojnie poszedłem do salonu FIRMOWEGO Orange przerejestrować kartę na siebie, a tam informacja że osoba ma się zgłosić OSOBIŚCIE - bardzo proszę o kontakt tutaj jakieś osoby z Orange bezpośrednio aby szybko rozwiązać problem. Karta jest warta jakieś 20 złotych, pełnomocnictwo notarialne kolejne 24,60 a Orange wymaga żeby osoba stawiała się OSOBIŚCIE. A dzieli nas cała Polska, rozumiem że ustawa, rozumiem że potwierdzenie trzeba, ale powtarzam że mam pełnomocnictwo NOTARIALNE a nie zwykły świstek. Proszę pilnie o pomoc. D.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety tak jak @Piotrekk85 napisał obecnie w celu przerejestrowania numeru wymagana jest wizyta w salonie Orange "starego" oraz "nowego" właściciela.
@DamianOrange697 niestety bez "starego" właściciela lub pełnomocnictwa notarialnego nie przerejestrujesz numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisałem jasno posiadam PEŁNOMOCNICTWO NOTARIALNE - poświadczone przez notariusza.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DamianOrange697 rzeczywiście jest jak byk napisane. @Piotrekk85 swoim zapytaniem sprawiłeś, że zwątpiłem. Dla potwierdzenia rozmawiałem ze znajomymi w salonie i mówią, że na podstawie notarialnego pełnomocnictwa bez problemu dokonają przerejestrowania.
Na 1000% będę w stanie sprawdzić to w poniedziałek. Także jak coś dam znać jeszcze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz. @Piotrekk85 w przypadku blokady tego typu gdzie jest prośba o potwierdzenie danych nie ma najmniejszego problemu i otrzymałem potwierdzenie, że na podstawie pełnomocnictwa notarialnego przerejestrowanie powinno nastąpić bez problemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli Klient później stwierdzi, że owe pełnomocnictwo było fałszywe to taką sprawę rozstrzyga Sąd, a odpowiedzialność leży po stronie osoby, która podrobiła dokument.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś