Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zablokowane polaczenia wychodzące jak odblokować?

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 2
  • 0

Witam serdecznie. 

Wszystko do dzisiaj działało prawidłowo, połaczenia nie były zablokowane, jednak dzisiaj zablokował(em) telefon jakimś kodem i mam problem z odblokowaniem go, mianowicie chodzi o blokowanie połączeń wychodzących. W ustawieniach telefonu jest ta opcja włączona, a gdy próbuje ją dezaktywować dostaję komunikat "nieoczekiwana odpowiedź sieci". Hasło wpisuje prawidłowe. Proszę o pomoc, jestem w Holandii i muszę mieć dostęp do wykonywania tego typu połączeń najlepiej na już. Pozdrawiam!

5 ODPOW. 5

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

Wpisz kod *123*00 prefiks numer telefonu # i po kilku chwilach oddzwoni numer i zestawi połączenie z numerem docelowym np *123*0048510100100#

Inna opcja to zmień operatora roamingowego na jakiegoś co ma tzw proste wybieranie.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 2
  • 0

Wszystko robię dobrze, ale przy call backu potem jak wpisze ten kod mówi mi, ze nie ma takiego numeru... A operatora zmieniłem, był już Vodafone, T-mobile, KPN... A głównie rozchodzi sie o odblokowanie tylko wychodzących połączeń... Jestem załamany, telefon musze miec!!! 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

Przy call backu nic nie wciskasz, wtedy tylko odbierasz połączenie.

Ten kod wstukasz przed, jakbyś wybierał numer.

Ew. spróbuj jeszcze w ustawieniach połączeń odszukać opcję za prezentację numeru - wybierz ustala sieć.

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 1
  • 0

Również mi się to zdarzyło zablokował em telefon jakimś kodem dzwoniłem do operatora i u nich wszystko jest ok a telefon nie działa Kod o którym jest mowa nie odblokuję telefonu pomocy 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19646
  • 56922
  • 775

@Piter2625 czy jesteś w stanie podać, jakiego kodu użyłeś, że telefon został zablokowany? Jaki to telefon?