- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zaświadczenie o zatrudnieniu a cesja.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no tak, ale po co im zaświadczenie o zarobkach przy numerze na kartę - dla mnie nie ma tu logiki a żaden operator tego nie wymaga.
Masz rację - chcę przepisać nr na siebie od innej osoby.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak. ów pracownik konsultował się nawet z drugim, że o kierowniku salonu nie wspomnę. Coś tam w kompie klepali...powiedzieli że to jest nr na kartę ale że są takie procedury (podobno) jak w przypadku nru na abo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pablus niech osoba na którą jest zarejestrowany numer przeniesie go do magenta lub fioletu i po przeniesieniu zrobisz cesję, a następnie wrócisz do Orange. Przeniesienie numeru na kartę możesz zrobić przez stronę i nie trzeba będzie wybierać się ponownie do salonu.
Przeniesieniu numeru do Orange przez stronę:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur za dużo roboty z tym...
nawiedzę inny salon w takim razie i zobaczę co mi tam powiedzą 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pablus tak, tu deko więcej kombinowania. Jak masz zamiar sprawdzić w innym salonie, to proponuję wybrać firmowy, nie partnerski.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Plnapisał(-a)
Może źle określiłeś sposób wykonania. Nie cesja, a przerejestrowanie. Oczywiście po weryfikacji numeru w systemie salon powinien wiedzieć jak ma to wykonać.
Sorki, że zapytam, ale czym się różni cesja od przerejestrowania? 🙄
Chcę zmiany właściciela numeru na kartę - jak to wtedy wygląda? 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrKawiorynapisał(-a)
@Arti_Kn_Plnapisał(-a)
Może źle określiłeś sposób wykonania. Nie cesja, a przerejestrowanie. Oczywiście po weryfikacji numeru w systemie salon powinien wiedzieć jak ma to wykonać.Sorki, że zapytam, ale czym się różni cesja od przerejestrowania? 🙄
Chcę zmiany właściciela numeru na kartę - jak to wtedy wygląda? 🤔
Cesja to przeniesienie praw i obowiązków wynikających z umowy. Zgoda musi być wyrażona przez operatora - nie we wszystkich ofertach jest to możliwe. Częściowy odpowiednik cesji - tj. przekazanie usług dla ofert na abonament jest odpłatne.
Do przekazania usług jest specjalny formularz, który można przekazać w jeden z kilku sposobów: https://www.orange.pl/omnibook/przekazanie-uslug-innej-osobie#
Przerejestrowanie numeru wykonuje się na specjalnym druku do przerejestrowania numeru (zdający podpisuje zgodę na przerejestrowanie numeru; przyjmujący numer karte rejestracyjną). Jest to możliwe wyłącznie w salonie, i wymagana jest obecność obu stron jednocześnie - przy czym zdający numer może być reprezentowany przez inną osobę na mocy pełnomocnictwa notarialnego do dokonania tej czynności. Przerejestrowanie numeru jest bezpłatne, wykonywane na miejscu w salonie (od razu). Przerejestrowanie numeru może być dokonane na osobę prywatną (od 13. roku życia - dokument tożsamości lub paszport) lub firmę (zgodnie z warunkami do rejestrowania numerów). Nie ma możliwości przerejestrowania numeru korespondencyjnie ani w inny sposób niż podany powyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jarek co prawda nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie, ale dzięki za wyczerpującą odpowiedź 🙂
dziś specjalnie jadę do innego salonu i dowiem się co i jak 😉
dam znać 😉