- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wysłałem dużo SMS-ów z życzeniami na święta i zablokowano mi numer
@alexypp , tak długie rozmowy z powtarzalnymi numerami są ok i bezpieczne.
System łapie generowane kilkuminutowe rozmowy na wiele numerów w krótkim czasie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chodź ostatnio śledziłem bilingi kolegi (oczywiście za jego zgodą😉) gdzie w PrePaid w innej sieci wykonał ponad 40 połączeń na różne numery w ciągu ok 3 h. (cel, jakby ktoś pytał - poszukiwania pracy). I nie było problemów. 🙂
Blokada zapewne pojawiłaby się dopiero po kilku takich powtarzalnych dniach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ronnapisał(-a)Chodź ostatnio śledziłem bilingi kolegi (oczywiście za jego zgodą😉) gdzie w PrePaid w innej sieci wykonał ponad 40 połączeń na różne numery w ciągu ok 3 h. (cel, jakby ktoś pytał - poszukiwania pracy). I nie było problemów. 🙂
Blokada zapewne pojawiłaby się dopiero po kilku takich powtarzalnych dniach.
Myślę, że nawet dłużej niż kilka dni. Mnie też zdarzało się dzwonić na wiele numerów w krótkim czasie przez parę dni 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To tak w temacie mass SMSów, tu akurat chodzi o peek z 31 grudnia na 1 stycznia:
Co ciekawe że żeby obsłużyć taki ruch to co najmniej od miesiąca od wydarzenia wytrzymuje się prace w sieci. Dla mnie jest to bardzo duże zaskoczenie. Czyli żeby obsłużyć +/- 2h bardzo dużego ruchu trzeba przez kilka tygodni zamrozić prace na sieci. Coś podobnego jest w e-commerce podczas Black Friday oraz okresu świątecznego co ma zapobiec problemom na środowisku produkcyjnym. Na sieci telekomunikacyjnej nie spodziewałem się że aż ma to taki wpływ.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jako krótkofalowiec i znający się sprawami medialnymi mam obowiązek po prostu prowadzić tą dyskusję a celem tej dyskusji jest żeby służby techniczne Orange odpowiednio skonfigurowały sprawę ale już chyba skonfigurowały bo minęło 24 godziny i wszystko działa okej Teraz administrator forum podejmie decyzję czy zostawi ten temat czy nie Moim zdaniem powinno się ten temat zamknąć ale zostawić do
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@STARYWYGA tutaj jako tako nie zamyka się tematów.
Prawdopodobnie zmienili ustawienia po reklamacji i możesz więcej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@STARYWYGAnapisał(-a)celem tej dyskusji jest żeby służby techniczne Orange odpowiednio skonfigurowały sprawę
Ale to jest forum dla klientów, nie dla służb technicznych...
A na forumowiczach teksty o sądach, UKE i inne groźby czy inwektywy jak też informacje kogo znasz osobiście i do kogo to jeszcze nie napiszesz wielkiego wrażenia nie zrobiły, Tym bardziej, że twoje obietnice wstrząśnięcia całą Polską okazały się pustymi słowami...
Orange załatwił sprawę zgodnie ze swoimi procedurami i te przechwałki na forum na nic nie wpłynęły.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przed był tylko jedną zwrócenie uwagi służbom technicznym i zwrócenie Orange że takie problemy Są bo są a Zdenerwowałem się jeszcze raz mówię W samą Wigilię zablokowano mi numer telefonu to jest upokorzające A o myśleniu o Urząd Komunikacji Elektronicznej to był taki