Utracone numery orange na kartę.

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 3
  • 0

Witam,

Aktualnie przebywam za granicą (USA), i spóżniłem sie doładowaniem dwóch numerów w orange na karte. Oba numery zostały dezaktywowane 13.03.2026. Czy istnieje możliwość odzyskania numerów?

5 ODPOW. 5

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21991
  • 65031
  • 873

@Tomet90 na ten moment, to kontakt z infolinią i prośba o przywrócenie numerów. Że względu, że to weekend majowy, to przez infolinię sprawę załatwisz dopiero w poniedziałek. Jak masz zainstalowaną aplikację Mój Orange, możesz sprawdzić możliwość odzyskania numeru w aplikacji. Najlepiej zrobić to jak najszybciej.

Jeśli uda się przywrócić numery, to najlepiej jak najszybciej je doładować.

Warto też skorzystać z wydłużenia ważności na rok, koszt 39 zł, aktywacja SMS-em o treści o treści START365 na numer 8002. Można wysłać wielokrotnie, wtedy, każde kolejne wysłanie SMS-a, to kolejny rok i oczywiście opłata 39 zł za SMS-a. Ja obecnie niektóre numery mam ważne na 3-4 lata.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Do 7 dni od dezaktywacji to bez problemu przywrócą. Powyżej 30 dni to tak średnio, ale chyba już się nie da. Oczywiście jak wspomniano wyżej, trzeba dzwonić na infolinię. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@Tomet90  da się, tylko to zależy od konsultanta, na którego trafisz na infolinii. Ten ogarnięty może załatwić sprawę.pozytywnie

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

@Tomet90  w aplikacji MO do 30 dni można to ogarnąć.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2315
  • 8544
  • 94

@Glutnapisał(-a)

@Tomet90  w aplikacji MO do 30 dni można to ogarnąć.

Bo jest Guzik [Odblokuj konto] szczegóły 

Kafelek 500GB -  też pojawił się. 4.05.2026 kliknę, wcześniej, gdy zużyję GB z aktywowanych darmowych promocji.

Jak przed zablokowaniem konto miało debet - 5 zł, debet pozostał niezmieniony

Doładowanie, gdy numer jest istotny.

Można być super EKO i nie zaśmiecać świat nowymi startówkami.