- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
USSD *660*# Problem z połączeniem
@Piotrekk85, chyba nie bardzo rozumiesz co piszesz. Jeden konsultant udziela, a inny nie. Jak wspomniał @Wojciech, nie mają na infolinii sprecyzowanej informacji czy mogą udzielać takiego info. Zmiana numeru kosztuje 4 zł za pomocą w/w serwisu i działa. Co ma regulamin gwarantować ??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli skorzystasz z usługi "numer na życzenie" i określisz chęć nowego numeru, to o ile będzie to możliwe to taki otrzymasz. To jest na dziś jedyna opcja by sprawdzić w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Nawet jak ktoś Ci kiedyś udzielił info to była bujda na resorach. .
Tutaj chyba się zgadza, to w takim razie wprowadzają w błąd.
Natomiast co do prefiksu 573.. nie był przed 10 laty więc nikt danych nie usuwał.
Trafiłem na numery podobne pod rząd (różniące się końcówką) więc istnieje nadzieja, że nie używane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dam Ci przykład (obrazowy) jednej sytuacji. Załóżmy, że dane są usuwane po 10 latach. Ktoś 15 lat temu przeniósł numer z Orange do innej sieci. I nagle właściciel zmarł, rodzina nie chciała numeru, został wyłączony w innej sieci. W takiej sytuacji numer zwykle w 3 miesiące wraca do operatora macierzystego czyli Orange. W systemach obsługowych Orange jest czysty. Ale był używany. Takich możliwości są tysiące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85, podaje przykład z dziś.
Wybrałem numer na którym jeszcze zmiany były widoczne w maju - i takiej informacji udzielił mi konsultant. Czyli widział historię danego numeru i na tej podstawie zauważył, że numer był używany. Konsultantów takich inteligentnych ze świeczką szukać.
Swoją drogą bardzo szybko wracają do puli numerów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron, dzięki że dzielisz się takimi uwagi. Orange pokazuje, że ma w wielkim poważaniu dane chronione swoich klientów. Z bólem stwierdzam, że ciężko mi przechodzić z główną kartą do Orange, mogę jedynie korzystać z internetu bo dostęp do przeglądanych stron ma bardzo mała liczba osób. Co innego udzielić informacji czy numer jest czysty czy nie. Ale kiedy był aktywny czyli w maju - u każdego innego operatora za coś takiego byłaby dyscyplinarka - wiem bo pracowałem też w innych firmach, mam znajomych w Łodzi gdzie mają swoje siedziby też różne call center operatorów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie są to dane wrażliwe i nie mają sprecyzowanej odpowiedzi. Dla mnie wręcz konsultant do awansu.
Z drugiej strony ktoś chce z operatorem podpisać nowa umowę i nie będzie miał info o nowym numerze, bo nikt mu nie chce powiedzieć czy numer jest nowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To ja odwrócę sytuacji. Mąż chce kontrolować żonę czy używa numeru i kiedy. Taka informacja może być wykorzystana na wiele sposobów.
Na dziś żaden z operatorów nie oferuje takiej możliwości poza usługami typu "Numer na życzenie" kosztującymi po kilkaset złotych. Wtedy jest możliwość na określenie swoich preferencji co do numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85, po 1: numer był już do mnie przypisany, więc konsultant prawidłowo przeprowadził weryfikację, a po 2 każdy numer jaki podawałem, a nie był przypisany był w puli Orange, dostępny dla każdego, więc nie mógł potencjalny mąż sprawdzać numeru, który i tak jest w puli operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś