- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pytanie mam, czy działa taka opcja SMS 80280 jak się doda na początku +48, czy nie działa. Czy ktoś testował?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lazarnapisał(-a)Pytanie mam, czy działa taka opcja SMS 80280 jak się doda na początku +48, czy nie działa. Czy ktoś testował?
Rejestracja SMS nie jest dostępna za granicą. SMS pod numer 80280 z nowego numeru (lub 80270 do odpowiedzi) wymagałby bowiem aktywnej usługi roamingu, która do momentu rejestracji nie może być przez nas świadczona.
Można zarejestrować tak jak pisali poprzednicy za pomocą banków Millenium (bezpośrednio) lub ING (przy udziale BlueMedia), jednakże jeśli karta SIM nie została uruchomiona w Polsce, to może nie da się jej samodzielnie uruchomić za granicą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rejestracja SMS w ROAMINGU
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lazar w roamingu często nie da się wysłać SMS-ów specjalnych, ani o podwyższonej opłacie. Kierunkowy +48 nie pomoże. Jedynie kody USSD działają, oczywiście pod warunkiem, że karta SIM jest aktywna w roamingu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ew. podaj dane z karty sim (numer telefonu - jeśli jest nadany) oraz numer seryjny komuś z PL. Na niektórych pocztach rejestrują bez fizycznej karty sim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko ciekawe, czy po takiej rejestracji karta SIM będzie aktywowana w sieci roamingowej. Jak przywiozłem karty SIM operatorów zagranicznych, to w kraju nie mogłem ich aktywować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lazarnapisał(-a)Pytanie mam, czy działa taka opcja SMS 80280 jak się doda na początku +48, czy nie działa. Czy ktoś testował?
Rejestracja SMS nie jest dostępna za granicą. SMS pod numer 80280 z nowego numeru (lub 80270 do odpowiedzi) wymagałby bowiem aktywnej usługi roamingu, która do momentu rejestracji nie może być przez nas świadczona.
Można zarejestrować tak jak pisali poprzednicy za pomocą banków Millenium (bezpośrednio) lub ING (przy udziale BlueMedia), jednakże jeśli karta SIM nie została uruchomiona w Polsce, to może nie da się jej samodzielnie uruchomić za granicą.