- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reaktywacja numeru / Reactivation of the prepaid number
Cześć 🙂
Kupiłem kartę SIM w sklepie za pomocą mojego paszportu i kilka razy doładowywałem, ale w ciągu ostatnich miesięcy nie doładowywałem ani nie używałem (ponad 6 miesięcy), a teraz wygląda na to, że zgubiłem swój numer.
Nigdy nie rejestrowałem numeru tylko doładowany
Jaki jest proces reaktywacji?
Hello 🙂
I bought my SIM in a store using my passport and topped-up some times but over the last months i did not top up or used(6+ months) and now it seems i've lost my number.
What is the process please to reactivate?
I never registered the number just topped up
Thanks in advance
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
reaktywować
@ronney-kin jeżeli numer jest został wyłączony 6 miesięcy temu, to już nie jest do odzyskania.
Jeżeli był nieużywany 6 miesięcy, czyli wyłącznie jego jest krótsze niż 6 miesięcy, można go przywrócić w aplikacji Mój Orange lub na infolinii. Dobrze, jak jest karta SIM do tego numeru.
Jeżeli karta SIM loguje się do sieci, to należy doładować i numer będzie aktywny.
Jeżeli numer nie był rejestrowany, a fizycznie brak karty SIM, to nie ma możliwości odzyskania. Duplikat karty SIM można dostać w salonie Orange, ale musi się zgłosić osoba z dokumentem tożsamości (dowód, paszport), aby potwierdzić dane i dopiero można otrzymać duplikat karty SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reaktywacja numeru / Reactivation of the prepaid number
@ronney-kinnapisał(-a)...
i did not top up or used(6+ months) and now it seems i've lost my number.
What is the process please to reactivate?
The number is permanently lost. There is no way to reactivate. Sorry.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
reaktywować
Bardzo dziękuję za poświęcony czas i szczegółowe wyjaśnienie.
Czy można kupić kartę SIM będąc za granicą? poprosić o dostawę w innym kraju?
Z góry dziękuję
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
reaktywować
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
reaktywować
@ronney-kin jeżeli skorzystasz z pośredników, którzy wyślą nowy starter za granicę. Orange nie wyśle za granicę, tylko na teren kraju. Tylko po otrzymaniu nowego startera poza granicami kraju, jest problem z rejestracją i aktywacją. Pierwsze logowanie najlepiej w sieci krajowej operatora, nie w roamingu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
reaktywować
@ketrasaArtur słuszna uwaga..Tu trzeba liczyć na czyjąś pomoc. I liczyć się z faktem, że numer będzie na inną osobę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
reaktywować
@ronney-kinnapisał(-a)Bardzo dziękuję za poświęcony czas i szczegółowe wyjaśnienie.
Czy można kupić kartę SIM będąc za granicą? poprosić o dostawę w innym kraju?Z góry dziękuję
Musiał by ci ktoś w Polsce kupić starter i go zarejestrować + aktywacja w sieci Orange, potem przesłać do ciebie, bo doładowywać i zmieniać pakiety, można poza Polską.