Przeniesienie numeru do Orange na kartę w salonie z czarnym starterem online

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

A kiedy koniec umowy? 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

Umowa u obecnego operatora jest bez zobowiązania, z okresem wypowiedzenia 30 dni. I tak był składany wniosek. W dniu składania wniosku o przenoszenie numeru, po jego rozpatrzeniu otrzymałem SMSa z Orange, że planowane przeniesienie numeru jest na XX października. Więc zakładam, ze na tej linii jest dogadane. Po akceptacji wniosku w salonie był odbierany starter z numerem tymczasowym.

Jednak w systemie Orange nie widać, że przenoszony numer jest podpięty pod numer odebrany jako tymczasowy. W Mój Orange ("Moje sprawy > Przenosiłeś numer") też nie widać, by było zaplanowane przeniesienie pod ten numer. Infolinia Orange twierdzi, że niby jest wniosek o przeniesienie numeru i zaplanowane jest przeniesienie numeru, ale bez wskazanego numeru tymczasowego. I radzi udać się do salonu. Z kolei salon gdzieś tam wewnętrznie zgłasza, by połączyli numer przenoszony z tymczasowym. I bez zmian. Może jakoś połączą kropki i zadziała za dwa tygodnie 😂

Obym tylko nie stracił numeru 😱

• 424
  • 1540
  • 4

W razie co jest UKE, tam możesz wywalczyć o numer 😉

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

Według mnie chodzi o okres wypowiedzenia 30 dni i obecny operator jeszcze nie puścił. Numer tymczasowy aktywuje się odrazu po włożeniu karty sim do telefonu. 

• 150
  • 631
  • 3

No wiadomo, że numer przenoszony będzie aktywny w Orange, gdy obecny operator go udostępni. To logiczne. Pytanie czy system będzie wiedział, gdzie ma ten "uwolniony" numer przypisać, gdy we wniosku podobno nie ma wskazanego numeru tymczasowego 🙄 A nie ma wskazanego, bo podobno w Orange salonowa procedura jest taka, że w pierwszej kolejności składa się wniosek. Dopiero po jego akceptacji odbiera się starter z numerem tymczasowym. Zobaczymy, może zadziała.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2163
  • 6974
  • 70

• 150
  • 631
  • 3

Dzięki. W moim wniosku składanym w salonie nie wpisali numeru tymczasowego, ale starter wydany (później niż składany wniosek, podobno taka procedura, następnie salon miał zgłosić połączenie). Stan gry na dzień dzisiejszy: przeniesienie zaplanowane bez numeru tymczasowego. Infolinia odsyła do salonu. Po nagleniach salonu jakiegoś działu, by połączyli, w Mój Orange nadal nie widzę nic w dziale  "Moje sprawy > Przenosiłeś numer?". Aż czekam na dzień oddania numeru przez obecnego operatora, mam nadzieję, że im zadziała, chociaż czuję w kościach, że bez nalotu salonu się nie odbędzie 🙂 

• 701
  • 2452
  • 3

@szewolnapisał(-a)

Dzięki. W moim wniosku składanym w salonie nie wpisali numeru tymczasowego, ale starter wydany (później niż składany wniosek, podobno taka procedura, następnie salon miał zgłosić połączenie). Stan gry na dzień dzisiejszy: przeniesienie zaplanowane bez numeru tymczasowego. Infolinia odsyła do salonu. Po nagleniach salonu jakiegoś działu, by połączyli, w Mój Orange nadal nie widzę nic w dziale  "Moje sprawy > Przenosiłeś numer?". Aż czekam na dzień oddania numeru przez obecnego operatora, mam nadzieję, że im zadziała, chociaż czuję w kościach, że bez nalotu salonu się nie odbędzie 🙂 

A masz jakieś dokumenty co dostałeś na maila?

• 150
  • 631
  • 3

W dniu składania wniosku przyszedł dokument na e-mail, ale PDF miał jakiś błąd z otwieraniem 🙂

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 212
  • 0

Czarny starter ma swoje benefity, ten za 49 zł np daje 60 dni nl i rwk co warte jest przy czarnym starterze za 5 zł  50 zł jeśli włączysz. Plusem jest to, że za każde dołądowanie wchodzi Ci internet za dołądowania 20 GB nawet to za 5 zł. więc można nabić GB doładowaniami za 5zł gdy normalny starter tego nie oferuje.