Przeniesienie numeru do Orange na kartę w salonie z czarnym starterem online

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

Jestem w trakcie przenoszenia numeru z innej sieci do Orange na kartę. Dziś w salonie odebrałem starter z tymczasowym numerem. Co ciekawe jest to "stary" pomarańczowy starter z 6GB na start promką -50% na opcję bez limitu przez pierwszy miesiąc

Mimo to w Mój Orange widzę promkę "9600GB ekstra przez rok dla usługi Bez limitu" oraz "Bonus 100 GB na 31 dni za zalogowanie do MO". Dodatkowo info o 9600GB przyszło przy okazji powitalnych SMS-ów.

• 701
  • 2452
  • 3

@szewolnapisał(-a)

Jestem w trakcie przenoszenia numeru z innej sieci do Orange na kartę. Dziś w salonie odebrałem starter z tymczasowym numerem. Co ciekawe jest to "stary" pomarańczowy starter z 6GB na start promką -50% na opcję bez limitu przez pierwszy miesiąc

Mimo to w Mój Orange widzę promkę "9600GB ekstra przez rok dla usługi Bez limitu" oraz "Bonus 100 GB na 31 dni za zalogowanie do MO". Dodatkowo info o 9600GB przyszło przy okazji powitalnych SMS-ów.

orange-limitowane-startery.jpg

Czy mówisz o tych starterach? No to chyba ktoś musiał dokleić tam naklejkę z przedłużoną ważnością, bo jak rozdawali z kilka lat temu one były ważne do końca 2024 roku.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

W zasadzie to każdy starter aktualnie przeznaczony do sprzedaży stacjonarnej za 5 zł powinien być zapakowany w obwolutę:

STARTOWKA.jpg

na zdjęciu dodatkowa, wierzchnia obwoluta nakładana na starsze startówki.

Pierwszy NL aktywowany automatycznie zaraz po włożeniu aktywacyjnym zarejestrowanego numeru zabiera 5 zł a nie za 0 zł.

Zawsze można próbować samodzielnie aktywować za 0 zł wysyłając natychmiast SMS START na 811.

Starter online za 5 zł zapewnia dodatkowo po takich samych automatycznych aktywacjach jeszcze automatyczne przedłużenie o rok oraz dodatkowy extra bonus za każde doładowanie 20GB.

• 150
  • 631
  • 3

@Windowv2 Dokładnie ten starter co wkleiłeś. Jednak na nim jest naklejka, z datą ważności do końca 2025 roku. Pani przyniosła go z zaplecza salonu. Ale przynajmniej za free 😉

• 701
  • 2452
  • 3

@szewolnapisał(-a)

@Windowv2 Dokładnie ten starter co wkleiłeś. Jednak na nim jest naklejka, z datą ważności do końca 2025 roku. Pani przyniosła go z zaplecza salonu. Ale przynajmniej za free 😉

On to też przez jakiś czas był rozdawany z mPayem albo przez stronę doladowania.orange.pl

@andrzej1441 W sklepach widywałem też takie startery Starter orange 0 zł do wszystkich przez miesiącStarter orange 0 zł do wszystkich przez miesiąc

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1549
  • 5

Jedynie @arthur załapał o co mi chodzi. Chodziło mi o to czy łączą się benefity z czarnego startera online (darmowy miesiąc nl, rwkigb, 20gb za doładowanie w MO lub przez stronę) i bonus za przeniesienie numeru (rwkigb i 3-msc no limit). Jeśli łączyłoby się można by uzyskać:

2x rwkigb

4 msc no-limit

400gb za zgody

100gb za MO

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

@artur912 widać że nie zrozumiałeś odpowiedzi:

@arthur napisał co każda promocja daje oddzielnie.

On-line traktowany będzie jako tymczasowy numer bez startowych promocji dla startera online.

EXTRA bonusy za doładowanie 20GB są głębiej zakodowane i tu może być niuans, przynajmniej do czasu faktycznego przeniesienia numeru, a i później z różnych przyczyn mogą działać.

Po otrzymaniu startowych NL nie zadziała SMS START na 811.Przed otrzymaniem startowych promocji SMS nie ma regulaminowych przeszkód. Może nawet  być 6 cyklicznych NL na 30 dni,  na które łącznie wyda się 30 zł. Szczególnie jak zgodę da się po ponad 60 dniach (lepiej po ponad 90 dniach) od SMS START na 811. To dotyczy każdego przeniesionego.

Tyle na ten temat.

PS. Obecnie nie ma czegoś takiego jak RWK w ofercie na kartę.

Jak stare RWK działa przedłużenie zrobione z zablokowanych złotówek. Poźniej należy wykonać normalne przedłużenie, aby ważności konta i GB wyrównaly się.

PS2. Są jeszcze cztery NL na 30 dni po 15 zł do wykorzystania. 

• 150
  • 631
  • 3

Przy okazji podzielę się swoimi przygodami 🙂

W połowie września w salonie Orange składałem wniosek o przeniesienie numeru. Tego samego dnia przyszedł SMS z informacją, że mnie witają w Orange z datą planowanego przeniesienia numeru (za miesiąc, okres wypowiedzenia u obecnego operatora). Następnie odebrałem starter z numerem tymczasowym.

Minęły już dwa tygodnie, a ja wciąż nie mam połączonego numeru przenoszonego z numerem tymczasowym z odebranego startera. Zero info w Mój Orange. Salon zgłasza Orange połączenie numerów, infolinia odsyła do salonu, by połączyli. Jakby ktoś nie mógł tego ogarnąć jednym kliknięciem 😁 I tak się bawimy 😂

Aż człowiek ma ochotę cofnąć wniosek przeniesienia numeru... 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1549
  • 5

Jeśli dobrze rozumiem to obecnie numer jest w abonamencie i przeniesienie jest do Orange na kartę, ale dopiero w połowie października bo numer jest jeszcze w abonamencie? 

• 150
  • 631
  • 3

Tak. Numer abonamentowy z sieci X jest przenoszony do Orange na kartę.