Przeniesienie numeru do Orange na kartę w salonie z czarnym starterem online

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

Czy przenosząc numerem do Orange na kartę w salonie z zakupionym starterem łączą sie benyfity. Chodzi o to że przy starterze online jest rwkigb i miesiąc no limitu za darmo. Czy to się połączy i będzie 4 miesiące no limitu, 500gb bizd, 2 lata rwkigb ?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2200
  • 21

@artur912 

Nie sądzę, żeby cokolwiek mogło się łączyć

1. Jeśli przeniesiesz numer z obcej sieci do orange na kartę dostaniesz: 3 miesiące no limit gratis, promocję 12x 800 GB - włączasz smsem, później opłata 35 zł mc +  400 GB za zgody, 100 gb za mój orange i RWK. Kurier przywozi kartę z numerem zastępczym - niekoniecznie trzeba ją włączać, na której później pojawi się numer docelowy, czyli ten który przenosisz
  2. Jeśli kupisz online starter orange free za 5 pln (czarny starter) dostajesz na nim miesiąc no limit +25 GB, drugi i trzeci miesiąc no limit po 15 pln, a później 35 zł/mc, RWK. Plus GB za zgody i mój orange. Później jest możliwość samodzielnej aktywacji przez sms promocji 12x800  GB

Obie operacje wykonywane online przez www orange i realizowane za pośrednictwem kuriera lub starter online trafia do paczkomatu. Cały proces przebiega niezwykle sprawnie. Którą operację chcesz wykonać - wybór należy do Ciebie 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

29 ODPOW. 29

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@artur912 jak aktywowałem starter czarny, to pakietów promocyjnych nie otrzymałem. Z marszu aktywował się pakiet NL z 15 GB. Proponowałbym zakupić starter promocyjny 9600 GB. Na nim od razu po aktywacji wskoczyły promocje, NL i 800 GB.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

@artur912 nie do końca. Po to jest przeniesienie online z dodatkowymi bonusami, aby nie robić tego w salonie. 🙂

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

Czyli niezależnie od startera to dostajemy takie benifity jak 3-msc NL, 400gb za zgody, 100gb za MO i rwkigb ?

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

@artur912 od jakiego startera? To co wymieniłeś to przychodzi kurierem na adres za przeniesienie do Orange PRZEZ STRONĘ www. 

• 21558
  • 62781
  • 860

@artur912 tu masz informacje, jakie pakiety zostały przyznane po aktywacji startera 9600 GB:

https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/GB-po-aktywacji-nowego-startera-9600-GB-Sierpie%C5%84-2025r/...

Różnica jest w zgodach marketingowych, bo w Sierpniu była promocja.

Na starterze zakupionym Online aktywowany jest z automatu pakiet NL z 15 GB  na miesiąc.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2200
  • 21

@artur912 

Nie sądzę, żeby cokolwiek mogło się łączyć

1. Jeśli przeniesiesz numer z obcej sieci do orange na kartę dostaniesz: 3 miesiące no limit gratis, promocję 12x 800 GB - włączasz smsem, później opłata 35 zł mc +  400 GB za zgody, 100 gb za mój orange i RWK. Kurier przywozi kartę z numerem zastępczym - niekoniecznie trzeba ją włączać, na której później pojawi się numer docelowy, czyli ten który przenosisz
  2. Jeśli kupisz online starter orange free za 5 pln (czarny starter) dostajesz na nim miesiąc no limit +25 GB, drugi i trzeci miesiąc no limit po 15 pln, a później 35 zł/mc, RWK. Plus GB za zgody i mój orange. Później jest możliwość samodzielnej aktywacji przez sms promocji 12x800  GB

Obie operacje wykonywane online przez www orange i realizowane za pośrednictwem kuriera lub starter online trafia do paczkomatu. Cały proces przebiega niezwykle sprawnie. Którą operację chcesz wykonać - wybór należy do Ciebie 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2452
  • 3

Bardziej zastanawia mnie czy ten efekt 25 GB za doładowanie da się utrzymać przenosząc przez czarny starter?

• 21558
  • 62781
  • 860

@Windowv2 chodzi Tobie o promocję 300 GB na rok, czyli 12 doładowań po 25 GB:

https://nasz.orange.pl/t5/Oferty-polecane-przez/do-31-01-2024-r-Promocja-300-GB-za-darmo-przez-rok-w...

Ta promocja już nie jest dostępna do aktywacji.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

@ketrasaArtur & @Windowv2 nie sprawdzałem czy przenosząc numer z własnym czarnym starterem jako tymczasowy jak będzie premiowane doładowanie. Nawet chciałem to sprawdzić, ale samodzielnie przenieść nr z wykorzystaniem posiadanego nowego startera nie potrafiłem, a do salonu nie chciało się iść. Podobno w tym przypadku otrzymamy dodatkowe 20GB za każde doładowanie,  przy doładowaniu 5 zł mamy łącznie 25 GB.

Na każdym nowym starterze zaczynałbym po włożeniu pierwszy raz do telefonu od natychmiastowego SMSa START na 811. Zgodę najlepiej SMSem TAK na 80290 dawałbym jak najpóźniej kiedy naprawdę jest niezbędna.

Na nowych numerach może zdążymy aktywować darmowy NL z 9600GB za nim wejdzie identyczny startowy NL ale za 5 zł