Przedłużenie ważności konta po doladowaniu w Orange

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 472
  • 1740
  • 1

Witam.

Proszę o podanie link do regulaminu : przedłużenie ważności konta  po doładowaniu w Orange .

_________

* Wpis wydzielony jako nowy temat - Bartłomiej

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

Z doładowań się nie sumują tylko pozostaje najkorzystniejszy okres ważności. 

Mówi o tym Regulamin Świadczenia Usług. 

4. Każde Doładowanie w okresie Aktywnym skutkuje ustaleniem nowego Limitu jednostek taryfowych poprzez kumulację posiadanego w chwili Doładowania Limitu jednostek taryfowych oraz limitu wynikającego z ostatniego Doładowania. W przypadku kilku doładowań, ustalany jest najkorzystniejszy dla Abonenta Okres aktywny.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 ODPOW. 24

• 3498
  • 8722
  • 158

• 472
  • 1740
  • 1

@Ron  dziekuję , ale ten regulamin jest w formie tabelek , a mnie bardzo interesuje regulamin pisemny . Przykład : Każde płatne przedłużenie konta gł. na rok za 29 zł. dało mi ważność do 2029r.  Czy teraz doladowanie konta gł. za 50 zł.  przedłuża mi konto gł.  o następne  93dni ,czy zostaje ważnośc tylko do 2029r , które sam sobie przedłużyłem 

płacąc 29zł.za każdy nastepny przedłużony rok ważnosci ?

Taki własnie szukam regulamin dlatego proszę o pomoc.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 427
  • 1540
  • 4

Tam w regulaminie masz + 365 dni czyli dodaje się 365 dni

• 3498
  • 8722
  • 158

@jan1 nie ma innych regulaminów. To są normalne regulaminy.

Przedłużenie za 29zł przedłuży o kolejny rok. Z doładowania pozostanie bez zmian. 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@jan1  każde przedłużenie za 29 wydłuża o kolejny rok. Jeśli doładujesz konto to okresy ważności konta się nie sumują. Sumują się okresy no limit.

https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/12470/ae22f7f6-3e0c-437b-8ed5-5c31cd999353.pdf

Regulaminy na dole strony:

https://www.orange.pl/view/oferta-na-karte

• 472
  • 1740
  • 1

@deestnapisał(-a)

Tam w regulaminie masz + 365 dni czyli dodaje się 365 dni

Ja nie pytałem o przedłużenie płatne konta  +365 dni  , tylko  czy doładowanie 50zł przedłuża mi konto gł.o następne 93 dni  do ważnego już konta na moim przykładzie , do 2029r.

• 3498
  • 8722
  • 158

Z doładowań się nie sumują tylko pozostaje najkorzystniejszy okres ważności. 

Mówi o tym Regulamin Świadczenia Usług. 

4. Każde Doładowanie w okresie Aktywnym skutkuje ustaleniem nowego Limitu jednostek taryfowych poprzez kumulację posiadanego w chwili Doładowania Limitu jednostek taryfowych oraz limitu wynikającego z ostatniego Doładowania. W przypadku kilku doładowań, ustalany jest najkorzystniejszy dla Abonenta Okres aktywny.

• 472
  • 1740
  • 1

@Ron  nadal nie znajduję tego regulaminu z 4 punktem . Możesz podac dokładny link do pobrania , bardzo proszę. Jeżeli jest tak jak piszesz  , to nie warto płatnie przedłużać konta +365 na następne kolejne lata , bo jest się z automatu pozbawionym  za doładowanie np.za 50zł , o następne przedłużenie  93dni i  , tylko można doładowywać same konto gł.  i też będzie ważność się przedłużać o nastepne miesiące i lata! Tylko dlaczego tak jest , bo jedna i druga usługa nie są prezentem , nie są bonusem , tylko klient sam sobie za to wszystko płaci !!!  Ale to  pytanie jest już do innych  zainteresowanych w tym temacie .

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25