Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przedłużenie Ważności Środków w Orange Free Na Kartę. Przedłuży mi ważność konta i środków?

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 19
  • 65
  • 0

Przedłużenie Ważności Środków w Orange Free Na Kartę. Przedłuży mi ważność konta i środków?

Dokonałem przedłużenia ważności konta w dniu 27 lutego br. i przyznam że o dziwo jest nie co inaczej jak mówi Regulamin. Przed przedłużeniem ważności konta...

Przed Przedłużeniem Ważności KontaPrzed Przedłużeniem Ważności Konta

Było:

• Ważności Konta: 2 dni,
  • Bonus Internetowy Za Doładowanie: 9 dni.

Po przedłużeniu ważności konta jest

Po Przedłużeniu Ważności KontaPo Przedłużeniu Ważności Konta

• Ważności Konta: 374 dni,
  • Bonus Internetowy Za Doładowanie: 374 dni.

Jak by nie było ważności konta i bonus internetowy za doładowanie za doładowanie zrównały się co do dnia, a zapewne więcej o 9 dni wyszło z stąd że przed przedłużeniem ważności konta bonus internetowy za doładowanie był ważny jeszcze 9 dni czyli 365 dni + 9 dni + 374 dni (na dzień 27 luty 2025 r.).

Teraz nasuwa się pytanie czy z związku z tym że bonus internetowy za doładowanie jest ważny 374 dni trzeba dokonywać co miesięcznych doładowań?. Jeśli tak to w jakim okresie tzn. którego dnia miesiąca?.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 55
  • 1

@asziatko Wszystko jest tak jak być powinno. W regulaminie jest wyraźny zapis, że okresy ważności wyrównają się z korzystniejszą datą dla klienta.

Zarówno konto jak i bonus za doładowania masz ważne przez 374 dni i nie ma potrzeby comiesięcznych doładowań

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 19
  • 65
  • 0

@arthur dzięki wielkie za wyjaśnienie.

Przyznam że nie skojarzyłem że 

"okresy ważności wyrównają się z korzystniejszą datą dla klienta"

. Jak wykorzystam internetowy bonus za doładowanie i chcąc mieć dalej GB będę musiał dokupić GB?. Czy nie lepiej doładowywać co miesiąc (mimo że nie ma potrzeby) i gromadzić GB?.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 14
  • 55
  • 1

@asziatko Jak już wykorzystasz bonus za doładowania, to oczywiście warto wybrać któryś z pakietów miesięcznych (jest ich kilka z różną ilością GB) i płacić co miesiąc. Jest też np pakiet na 365 dni: za 365 zł dostajesz 2 TB. I pamiętaj, że tylko za doładowania online przez Orange przysługują dodatkowe GB za doładowania (nie ma tego bonusu np. za doładowanie kodem, albo przez bank) 

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3375
  • 8185
  • 152

@asziatkonapisał(-a)

Było:

• Ważności Konta: 2 dni,
  • Bonus Internetowy Za Doładowanie: 9 dni.

Po przedłużeniu ważności konta jest

Zgodnie z Regulaminem usługi „Przedłużenie ważności konta głównego i GB” 

9. Jeśli przed zakupem Usługi Klient posiada różne ważności Konta Głównego i bonusowych środków na Internet to okresy się wyrównają z korzystniejszą datą dla Klienta.