► Temat został przeniesiony z działu z Pomysłami. Jak niżej zauważono dot. oferty na kartę - Moderator Wiktor ◄
VPN w ofercie Orange na kartę byłby dobrym pomysłem
Tak jak rozszerzanie usługi cyber tarczy na użytkowników na kartę
Ciężko będzie dać coś co obecnie w ofercie mobilnej jest dostępne tylko dla biznes pakietu.
To wiem.... Właśnie dlatego dobrze by było to rozszerzyć na ofertę na kartę.
Ponadto fajnie by było zrobić mobilna aplikacje poczty Orange

Obecnie nie ma kategorii pomysłów dotyczących ofert na kartę, ale może kiedyś się to zmieni. Niedawno pojawiło się w wybranych taryfach abonamentów dla osób indywidualnych.
Nie wiem po co Orange nazywa vpn usługą bezpieczną - szkoda, że nie ma do niej regulaminu ale ta usługa powoduje obniżenie bezpieczeństwa bo umożliwia zdalny dostęp do urządzenia - czyli ktoś może się włamać i shakować nasze urządzenia. Szczególnie jeśli ktoś na jednej sieci wifi ma monitoring, drukarkę czy komputer. A mało kto tworzy inne sieci wifi do różnych potrzeb.
Jak dla mnie VPN powinien nas chronić przed ingerencja z zewnątrz. Fakt mając wiele urządzeń w sieci trudno o bezpieczeństwo. Ataki ddos mają w tym zakresie spore pole do działania. Zastanawiam się jak działa cyber tarcza w Orange? Wiadomo że obejmuje ona użytkowników takich jak Neostrada. Czy taka ochrona jest efektywna?
Ale wiesz na czym polega "VPN" w Orange? masz udostępniany tylko publiczny adres IP (dynamiczny lub statyczny w zależności od wariantu). A nie vpn w znaczeniu którym można znaleźć np. na wikipedii.
Ew. na jakiś 1 promil stron wapowych masz bez kompresji ale prawie nikt z tego na dziś korzysta.
Tak wiem na czym to polega. Właśnie zależy mi na tym aby ukryć swój publiczny IP
Mam inne tego typu aplikacje, usługi etc
Ale chciałbym móc mieć to w usłudze Orange.
I to jest bezpieczniejsze?
Sugeruje się tylko opiniami w których czytam iż jest to bezpieczne. Dlatego jestem ciekawy jak jest naprawdę i jak to ma się do cyber tarczy w Orange? Wiem jak w tym świecie można łatwo łamać wszelkiego rodzaju zabezpieczenia więc żaden VPN nie oprze się ciemnej stronie mocy
Po to tutaj wszedłem aby uzyskać odpowiedzi, pomoc itp
CyberTarcza Orange nie działa na komórkach. To zabezpiecznie dla klientów internetu stacjonarnego. Więc to zupełnie różne sprawy.