- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
skorzystałem ze znajomym z promocji "Zaproś znajomego" poprzez wysłanie SMSa z numerem na 80156 dnia 17.01.2018.
Znajomy rozpoczął procedurę przenoszenia numeru online dnia 24.01.2018. Umowa została podpisana, formalności dopełnione (rozwiązanie umowy z poprzednim operatorem z miesięcznym okresem wypowiedzenia) i dostał informację zwrotną, że jego numer zostanie przeniesiony 31.03.2018 (dostał też numer tymczasowy w Orange). Dzisiaj (16.02.2018) dostałem SMSa mówiącego, że znajomy numeru nie przeniósł. Co w związku z tym? Czy nie dostaniemy obiecanego bonusu?
Pozdrawiam
Mateusz
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No dobrze, też znalazłem regulamin. Nie spełniliście tego warunku:
11. Po zapisaniu do Promocji Osoba Zaproszona wskazana zgodnie z punktem 8 Regulaminu ma 30 dni na przeniesienie numeru do oferty Orange na kartę. Spełnienie tego warunku uprawnia do odebrania Bonusu przez Osobę Zapraszającą i Osobę Zaproszoną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Promocja „Zaproś znajomego” a brak przeniesienia?
A ten znajomy miał nr na kartę ? Dziwi mnie ten miesięczny okres wypowiedzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie, na abonament w T-Mobile.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O ile pamiętam promocja dotyczyła ofert na kartę. W regulaminie był zapis, że znajomy musi przenieść numer do 30 dni od wysłania przez Ciebie SMSa. Możesz jeszcze dopytać na BOK, ale wg mnie nie spełniliście warunków otrzymania bonusu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O który punkt regulaminu chodzi?
Bo ja znalazłem coś takiego:
„Zaproś znajomego” (dalej: „Promocja”) to promocja dostępna dla abonentów ofert na kartę w Orange z wyłączeniem abonentów korzystających z ofert Zetafon i Minutofon (dalej: „Osoby Zapraszające”), jak również dla abonentów innych sieci (z wyłączeniem nju mobile), którzy w okresie obowiązywania Promocji zostaną zaproszeni przez Osoby Zapraszające do przeniesienia numeru do oferty Orange na kartę i uprawnieni do odebrania bonusu (dalej: „Osoby Zaproszone”).
Z tego wynika, że ja musiałem korzystać z oferty na kartę w Orange, a zaproszony dopiero miał zacząć z niej korzystać. Nie widzę tu obostrzenia że wcześniej też miał mieć numer na kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No dobrze, też znalazłem regulamin. Nie spełniliście tego warunku:
11. Po zapisaniu do Promocji Osoba Zaproszona wskazana zgodnie z punktem 8 Regulaminu ma 30 dni na przeniesienie numeru do oferty Orange na kartę. Spełnienie tego warunku uprawnia do odebrania Bonusu przez Osobę Zapraszającą i Osobę Zaproszoną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/Promocja-Zapro%C5%9B-znajomego-bonus-za-nam%C3%B3wienie-znaj... - tutaj można więcej przeczytać. Jest w załączniku również regulamin, tam w punkcie 11 "Po zapisaniu do Promocji Osoba Zaproszona wskazana zgodnie z punktem 8 Regulaminu ma 30 dni na przeniesienie numeru do oferty Orange na kartę. Spełnienie tego warunku uprawnia do odebrania Bonusu przez Osobę Zapraszającą i Osobę Zaproszoną".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję w takim razie za szybką pomoc i odpowiedzi.
Dodam tylko, że znajomy kliknął w link promocyjny do przeniesienia numeru. Tam nie było żadnej informacji, o tym, że promocja nas nie obejmie. Dopiero po podpisaniu umowy, to sam Orange poinformował o dacie przeniesienia 31.03.2018. Znów ładnie wyglądająca promocja i kruczki drobnym drukiem. No cóż, znajomy już rozważa inne oferty.
Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli przeszedł do oferty prepaid, to już nie będzie miał okresów wypowiedzenia przy następnej zmianie operatora. Taki mały plus..., no i np ten:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SzachMateusz Cieszę się, że wyjaśnienie swoje wątpliwości, ma jednak jeszcze prośbę. Oznacz proszę najbardziej pomocna odpowiedź, jako rozwiązanie, to pomoże innym szybko trafić na najważniejsze informację.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »