- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój problem zaczyna się za każdym razem gdy jestem w Niemczech. Mój telefon reslme c21 nie łączy się z żadną siecią 4G tylko 2G. Gdy wyszukuje ręcznie łącze się z siecią 4G ale trwa to kilka minut i znów wskakuje 2G co mój telefon odbiera za brak połączenia z Internetem. Nie wiem co zrobić pozostało 4G. Zaznaczam że funkcje roaming jest włączony oraz GB w UE także
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @Anna610
jeśli jesteś pewna, że masz aktywowany roaming (zweryfikuj?) to spróbuj starą metodę IT - po przekroczeniu granicy do Niemiec wyłącz telefon całkowicie i włącz ponownie 😉
Teoretycznie Twój telefon - Realme C21 - w Niemczech nie powinien mieć problemów z zasięgiem 4G ponieważ siecią współpracującą (preferowaną?) z Orange jest O2, a Twój telefon wydaje się mieć wszystkie obsługiwane tam częstotliwości:
- 5G0 z 2
- 4GWszystko (5)
- 3GWszystko (1)
- 2GWszystko (2)
Sprawdź dla pewności, że miejsce, w którym jesteś w Niemczech, znajduje się w zasięgu sieci O2 (ja używam do tego aplikacji NetMonster).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z Internetem mobilnym w roamingu
Jaki masz apn ustawiony? internet czy euinternet?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @Anna610
jeśli jesteś pewna, że masz aktywowany roaming (zweryfikuj?) to spróbuj starą metodę IT - po przekroczeniu granicy do Niemiec wyłącz telefon całkowicie i włącz ponownie 😉
Teoretycznie Twój telefon - Realme C21 - w Niemczech nie powinien mieć problemów z zasięgiem 4G ponieważ siecią współpracującą (preferowaną?) z Orange jest O2, a Twój telefon wydaje się mieć wszystkie obsługiwane tam częstotliwości:
- 5G0 z 2
- 4GWszystko (5)
- 3GWszystko (1)
- 2GWszystko (2)
Sprawdź dla pewności, że miejsce, w którym jesteś w Niemczech, znajduje się w zasięgu sieci O2 (ja używam do tego aplikacji NetMonster).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z Internetem mobilnym w roamingu
Dziękuję za pomoc. Zrobiłam tak jak radziłeś i po kłopocie. Wszystko działa. Dziękuję