Problem z otrzymywaniem smsów

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 410
  • 2062
  • 3

Dzień dobry,

Moja mama posiada oferte na karte w sieci Orange oferta za 35 zł pełny no limit blokad na smsy przychodzące nie sa właczone od jakiegoś czasu nie otrzymuję smsów np po doładowaniu konta lub też usług jak np właczymy cokolwiek na koncie no limit i inne smsy co zawierają wiadomości np dodatkowe przy dodawaniu GB.Zauważyliśmy że problem jest nawet z smsami gdzie trzeba zalogowac się na konto Orange czy też przez strone www czy tez aplikację.Dodatkowo ja Mamie to robie i ostatnio zmieniłem telefon na inny chciałem wejsć w aplikację aby dodać jako zaufane urzadzenie ale niestety sms z kodem Mamie na telefon nie przychodzi.Nie ma jak tam sie dostać kontaktowałem się z obsługa dwa zgłoszenia technicznie i bez rozwiązania problemu restart usług na koncie nie pomogło.Mama posiada sensor FreeStyle Liberlink telefon to Xioami M2007J176 android 12 

bede wdzieczny za pomoc w sprawie.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@Luki9  niestety z tego co piszesz, wszystko na to wskazuje. Wymiana podzespołów w telefonach lubi sprawiać problem. Co fabrycznie to fabrycznie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Proszę przełożyć kartę do innego telefonu i doradzić, czy tak też będzie występował problem.

• 410
  • 2062
  • 3

@ŁysaKaszankaINC  Karta była sprawdzana w innym telefonie i w testerze do obsługi kart SIM problem nadal występuję.Karta SIM była już wymieniona problem występuję nadal.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

Zrób zgłoszenie techniczne na infolinii

• 1487
  • 5933
  • 57

@Luki9  nie masz zablokowanych smsów od Orange anty spamem?

• 410
  • 2062
  • 3

Nie ma blokad.Zrobiliśmy ponownie mały test przełożyłem karte SIM do innego telefonu i sms od Orange przyszedł ale co najlepsze logowanie przez www przez aplikacje nie da się.Inne smsy przychodza np z banku tylko z Orange.Dział techniczny był zgłaszany dwa razy nic nie pomogło.Restart usług zrobili to nie pomogło to znaczy że to chyba z telefonem cos jest nie tak ostatnio wymienialiśmy baterie na inną może to ma wpływ nie znam sie z punktu technicznego.

• 1487
  • 5933
  • 57

@Luki9,   więc pewnie wina telefonu. Może bateria nie do końca daje odpowiednie napięcie do całego układu telefonu. Skoro to tak losowo działa.

• 410
  • 2062
  • 3

@Glut Myslisz ze to może byc problemem.Możliwe wiec pewnie wymiana telefonu czeka mamę.

• 1487
  • 5933
  • 57

@Luki9  niestety z tego co piszesz, wszystko na to wskazuje. Wymiana podzespołów w telefonach lubi sprawiać problem. Co fabrycznie to fabrycznie.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35104
  • 293

Skoro była wymieniana bateria, to pewnie telefon ma już swoje lata. Może po prostu nie tylko bateria nadawała się do wymiany? Moduły radiowe też są awaryjne, i diagnozować to trudno jeśli całkiem nie padną. IMHO telefon jest lekko uszkodzony i z uwagi na wiek pewnie nie warto już go reanimować. Rekomendowałbym zabezpieczenie danych i wymianę telefonu, bez szczególnego pośpiechu ale i bez zbytniej zwłoki. Oczywiście to tylko spekulacje, przyczyna może być całkiem gdzie indziej - strasznie trudno to zdiagnozować i do tego zdalnie.