- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Wczoraj zarejestrowałem numer na kartę w Orange i otrzymałem bonusy, chciałbym korzystać z internetu lecz nie mogę za żadne skarby skonfigurować telefonu, zrobiłem tak jak jest na stronie i dalej nic, czyli ręczne ustawianie APN-u, próbowanie wysłanie konfiguracji smsem i też się nie dało bo dostałem odp, że błąd a mam Samsunga Galaxy SIII mini, na poprzednim telefonie (Sony Xperia J) też miałem ten sam problem, lecz olałem wtedy sprawę, zaznaczę że po WiFi internet działa bez problemu, posiadam jeszcze kartę sim z "Idea" i nie wiem czy to nie jest właśnie problem, ktoś pomoże?
PS: Dlaczego wysyłając sms do orange o konfigurację internetu nie jest pobierana opłata z tego 1000zł na koncie promocyjnym za rejestrację? Mam rozumieć, że te środki nie są na smsy do orange tylko do innych kontaktów z różnych siec?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Radam87 napisał(-a):Witam,
Wczoraj zarejestrowałem numer na kartę w Orange i otrzymałem bonusy, chciałbym korzystać z internetu lecz nie mogę za żadne skarby skonfigurować telefonu, zrobiłem tak jak jest na stronie i dalej nic, czyli ręczne ustawianie APN-u, próbowanie wysłanie konfiguracji smsem i też się nie dało bo dostałem odp, że błąd a mam Samsunga Galaxy SIII mini, na poprzednim telefonie (Sony Xperia J) też miałem ten sam problem, lecz olałem wtedy sprawę, zaznaczę że po WiFi internet działa bez problemu, posiadam jeszcze kartę sim z "Idea" i nie wiem czy to nie jest właśnie problem, ktoś pomoże?
PS: Dlaczego wysyłając sms do orange o konfigurację internetu nie jest pobierana opłata z tego 1000zł na koncie promocyjnym za rejestrację? Mam rozumieć, że te środki nie są na smsy do orange tylko do innych kontaktów z różnych siec?
Jeśli nigdy nie korzystałeś z internetu na tej karcie, to prawdopodobnie masz wyłączony pakietowy przesył danych na tym numerze. Skontaktuj się z BOK celem sprawdzenia/włączenia usługi. Odnośnie opłat, to możliwe, należałoby dokładnie zgłębić regulamin promocji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z konfiguracją internetu w telefonie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Radam87 napisał(-a):Witam,
Jeśli nigdy nie korzystałeś z internetu na tej karcie, to prawdopodobnie masz wyłączony pakietowy przesył danych na tym numerze. Skontaktuj się z BOK celem sprawdzenia/włączenia usługi. Odnośnie opłat, to możliwe, należałoby dokładnie zgłębić regulamin promocji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ustawiłem na 3G, u mnie opcja WCDMA i dalej nic 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
bonus rejestracji możesz wykorzystać na zwykłe numery, a nie skrócone np. w celu pobrania konfiguracji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, dzięki za info
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Numer mam od samego początku praktycznie już 10 lat i faktycznie nigdy nie korzystałem z internetu, tylko po WiFi i możesz mieć rację z tym przesyłaniem pakietów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1