Problem z kartą SIM

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Problem z kartą SIM

A w tym Oppo działa jakaś inna karta, innego operatora? 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

Jeszcze nie sprawdzałem 

• 2842
  • 12101
  • 74

Problem z kartą SIM

Miałem taki przypadek w pracy,  że telefon po aktualizacji przestał czytać karty SIM tylko jednego operatora. Rozwiązania nie podam, bo i tak tego nie wykonasz w domowych warunkach. Ale sprawdź najlepiej z fioletowym operatorem. Oni dają simki jeszcze dość stare i zwykłe nie ma z nimi problemów.

• 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

A jak pójdę z telefonami do serwisu i opiszę im sytuację to bedą w stanie to ogarnąć? 

• 2842
  • 12101
  • 74

Problem z kartą SIM

Oczywiście,  tylko żeby Cię zrobili " brak usterki", bo im akurat zadziała.  Sprawdź z innym operatorem.  Wtedy będziesz miał pewność, że nie czyta żadnej SIM lub powiesz,  że nie działa tylko z Orange... 

Jeżeli się zdecydujesz na naprawę gwarancyjną, to wyślij go bezpośrednio do serwisu, zamiast do sprzedawcy. Wtedy naprawa potrwa max 2 dni.

• 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

Telefon kupiony z lombardu na allegro 2 lata gwarancji jest ale od sprzedawcy 

I pytanie czy te karty mogę wkładać do innych urządzeń z 5G  żeby tam nic nie popsuły 🤯🤯🤯

*Scaliłem wpisy - moderator Wojciech.

• 2842
  • 12101
  • 74

Problem z kartą SIM

Heh. Ciężkie pytanie. Ogólnie przez 15 lat pracy w branży nie słyszałem, aby karta SIM popsuła telefon, ale żeby się nie okazało, że będziesz tym pierwszym przypadkiem;). Kup starter Play i daj znać czy loguje na nim. Koszt 5zl a będziesz mieć pewność co i jak. 

@IreneuszCD  Sorry za poprzedni wpis. Pomimo, że dalej uważam, że miałem rację, to mogłem to napisać w kulturalny sposób.

• 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

Ok, lecę zaraz po Simkę

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

Problem z kartą SIM

@6Marcin6Marcin6 Sprawdź dla pewności blokadę po IMEI.

• 42
  • 120
  • 0

Problem z kartą SIM

W jakim kontekście miałaby być ta blokada?