Problem z internetem mobilnym

Zespół Nasz Orange
  • 869
  • 3203
  • 39

@aall Nie miałaś problemu z cytatem tylko dodałaś go w spojlerze.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 19
  • 50
  • 0

Kupiłam nowy router kilka dni temu który ma dobre opinie i nie pomogło. Jest to samo. Dziwne że w tym samym czasie wszystkie sprzęty nagle przestały dawać radę. Skorzystam z porady z pierwszego komentarza i udam się do salonu ze zgłoszeniem. Przyszłam tu po poradę co zrobić

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4254
  • 20815
  • 102

Może na początek podaj mniej więcej adres, pod którym nie działa net.  Może być z dokładnością do 1km. Oczywiście, jeżeli uznasz, że chcesz się tym chwalić. A żeby nie pisać adresu publicznie, to możesz wysłać mi w wiadomości prywatnej. Sprawdzę na BTS serach, jakie nadajniki masz w okolicy. 

BTW. Kupiłaś router. Jaki?  LTE? 5G?  Ten cudy ? Jeżeli tak, to cudy się kupuje, bierze rozbieg i wyrzuca przez okno. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9832
  • 41091
  • 339

Cytować można w "Odpowiedz", w "Szybka odpowiedź" nie można. Zwykle. Bo w niektórych przeglądarkach i tam się nie da. Nie przejmuj się tym.
Co do danych, to po prostu żeby jakoś się odnieść do objawów musimy wiedzieć na czym konkretnie one występują. Taki urok pomocy "zdalnej": wszystko jest "po omacku" więc sama rozumiesz...

• 19
  • 50
  • 0

Nadal nie mogę zacytować komentarza na który odpowiadam. Pewnie mój tablet przestał dawać radę... Mogę podać lokalizację ale co to da? Sprawdzić jakie wieże są w okolicy to ja też mogę. Już wiem co zrobię. Zrobię zgłoszenie do Orange i będę zgłaszać do skutku. Ewidentnie nie jest to problem z moim sprzętem skoro problem występuje tylko w mieszkaniu a gdzie indziej działa bardzo dobrze. Szkoda strzępić języka a raczej klawiatury na złośliwe dyskusje

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9832
  • 41091
  • 339

Na tablecie cytowanie u mnie też nie działa. Nie twoja wina. Nie przejmuj się tym.

Nikt tu nie próbuje być złośliwy, przepraszam jeśli tak to odbierasz.

Mimo zgłoszenia (i słusznej IMHO konstatacji że ze sprzętem wszystko jest w porządku skoro działa w innej lokalizacji), nadal jest możliwe dociekanie dlaczego nie działa w tamtej w której nie działa. Może ktoś ma podobne doświadczenia z podobnej okolicy. Może ktoś coś wie na temat tej okolicy. Może ktoś coś wie o specyficznych idiosynkrazjach konkretnego sprzętu. Może wystarczy drobiazg by i tam działało. Wszytko jest możliwe.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1376
  • 6344
  • 51

@aall 

Na skakanie po nadajnikach pomoże blokada PCI jednak mało urządzeń pozwala na coś takiego.

Być może na jednym z nadajników  są prowadzone pracę lub jak kolega podał zakłócają jakieś nielegalne urządzenia. 

• 19
  • 50
  • 0

@Zeusek No właśnie ja podejrzewam że sąsiedzi czymś zakłócają. Problem jest tylko w mieszkaniu. Jak wychodzę na dwór tointernet "odżywa". Tylko jak to udowodnić? Mam zamiar założyć światłowodowy więc nie będę teraz kupować routera za kilka tysięcy. Jeszcze niedawno działał bezproblemowo  na modemie z tych najtańszych

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2482
  • 11596
  • 75

@aall  wifi analizer na telefon i wszystko jasne 

• 19
  • 50
  • 0

@j131 Moja lokalizacja to Rawa Mazowiecka ulica Jana Sobieskiego. A głównym moim problemem nie jest cały czas wolny internet tylko nagłe spadki prędkości. Jest 17 a za chwilę 1 lub 0, 27