Nie można wyświetlić tego widżeta.

Potężne zmiany w ofercie na kartę!

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 822
  • 3153
  • 25

@j131 

Nie rób ze seniorów takich niekumatych, poza tym robisz w banku auto doładowanie i masz jak abonament. 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1460
  • 1

Witam. 

• @j131     Mam prośbę  - nie obrażaj swoim postem wszystkich  Seniorów ! Najpierw piszesz tutaj że prepaid nie jest dla Seniora , lepszy jest abonament  , a potem w następnym poście , posługując się przykładem  swoich rodziców piszesz jak zostali poszkodowani płacąc właśnie abonament . To się zdecyduj , co jest korzystne dla seniorów , jeżeli w praktyce sporadycznie  korzystają z telefonu . A wystarczy  ich tylko zapytać , żeby się dowiedzieć. 

Pozdrawiam. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6269
  • 25563
  • 212

Jeśli poczułeś się obrażony @jan1  to przepraszam, ale zdania nie zmienię.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6269
  • 25563
  • 212

@Zeuseknapisał(-a)

@j131 Nie rób ze seniorów takich niekumatych, poza tym robisz w banku auto doładowanie i masz jak abonament. 

Ja nic nie muszę z nikogo robić. Sam jestem seniorem. Mimo najszczerszych chęci i prób nie byłem w stanie żadnego z moich bliskich seniorów nauczyć obsługi komputera w stopniu umożliwiającym cokolwiek.

Moja uwaga o nieadekwatności oferty prepaid dla seniora dotyczy tego, że efektywne wykorzystanie oferty prepaid Orange jest trudniejsze niż prosty abonament. Nie niemożliwe, ale trudniejsze. A oczywiście, jeśli senior ma ochotę i możliwość skorzystania z pomocy, to można i to ogarnąć.

Zresztą, przecież wyraziłem tylko swoją opinię, każdy może zrobić jak uważa za stosowne. To i tak off topic.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 368
  • 1524
  • 6

@Zeuseknapisał(-a)

Zobacz na statystyki ile TB pobrali z sieci Orange, pasmo nie jest z gumy i 5G było potrzebne. Jak samo jak za jakiś czas będzie potrzebne 6G itd.

Każda innowacja jest potrzebna. Tylko, że to tak działa, że żadna technologia nie wchodzi do końca... bo pojawia się nowsza.

Zanim 2G pokryło całą Polskę weszło 3G i już się nie opłacało poprawiać zasięgu tylko wymieniać na nowszą technologię... I to samo potem z 3G na LTE. I powtórka przy 5G...

Efekt jest taki, że do dzisiaj po tylu latach "rozwoju" sieci komórkowych są miejsca (i to nie w Bieszczadach ale np. przy głównych szlakach komunikacyjnych...) gdzie jest problem z odebraniem sms-a o rozmowie nie wspominając...

Są gminy gdzie do dzisiaj nie postawiono ani jednego BTS-a. Czy tam coś przejście na 5G zmieni? Tak... jeszcze bardziej zmniejszy dostęp...

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 279
  • 1039
  • 3

@Ianus72  masz rację co do tych "białych plam" niestety😔

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 398
  • 1460
  • 1

@j131    Ja osobiście się  

nie gniewam , bo każdy  może i powinien mieć  swoje zdanie  ,  i swój punkt widzenia , ale napisałeś  tak ogólnie na temat seniorów , a pamiętaj że wśród nich są również osoby nipelnosprawne , i  każdy ma inne potrzeby .

Pozdrawiam. 

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 822
  • 3153
  • 25

@Ianus72 

To niestety prawda, zmiany są konieczne ale zachodzą za szybko. 6G jest już wdrażane w Chinach... 7G jest za rogiem.

Ps. To nie tylko domena GSM, w NTC jest tak samo. Zaledwie 3 lata temu wymieniłem telewizor już szykują coś nowego i wszystko na złom.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 368
  • 1524
  • 6

@jan1napisał(-a)

@j131  napisałeś  tak ogólnie na temat seniorów , a pamiętaj że wśród nich są również osoby nipelnosprawne , i  każdy ma inne potrzeby .

Osoby niepełnosprawne są w każdej grupie wiekowej. Również wśród nastolatków. To bez związku.