- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)
@andrzej1441 O to mi chodzi Andrzejku że mam możliwość przeskoczyć na inna opcję np na 93 zł lub jednorazowo 365 zł ale chce pózniej wrócić do punktu wyjścia za 35 zł nie mam w aplikacji opcji za 365 zł tylko za 93 zł troche to dziwne no ale tak mam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)
Jak nie chce się zmieniać się rodzaju cyklicznego NL to przeduża się/odnawia identyczną wersją cykliczną (pełną w celu otrzymania paczki 800GB) albo dowolnym jednorazowym.
W celu tylko przedłużenia zawsze można aktywować NL jednorazowy. Przy aktywnym cyklicznym częściowe jednorazowe NL wchodzą w wersjch do 93 zł. Tylko pełny NL za 365 zł wchodzi przy cyklicznym NL.
Jednorazowe NL są w -->. Usługach i pakietach -->Usługi bez limitu..
Jednorazowe NL nie są nigdy w usługach aktywnych.
Każdy powinien świadomie aktywować usługi nie ulegając reklamom-promocjom bez ich weryfikacji.
PS. Ważność NL ze screenu wynika z sensownego wykorzystania promocji i niuansów-inforamcji na forach.
Wykorzystanie promocji:
a) złotówkowych typu za darmo "3 x 10 zł" za autodoładowanie
b) darmowych NL
c) 10 promocyjnych NL na próbę za 15 zł
d) samodzielnej aktywacji cyklicznego NL za 35 zł z dwoma paczkami 400GB i 450GB gdy to było jeszcze możliwe, oraz otrzymania 12 paczek 800 GB
e) wielokrotnej aktywacji NL za 93 zł przy 5 zł na koncie i ustawionym autodoładowaniu o najniższych parametrach oraz archiwalnych przelewów SMS
f) zbiciu złotówek na koncie przez aktywację NL za 93 zł w celu zastosowania e)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Włącz sobie to co jest najtańsze do nielimitowanych rozmówale zachowuje Internet
chyba 93 zł będzie tańsze o 1 zł od najtańszej oferty miesięcznej
i ZUŻYWAJ ten twój internet bez limitu
bo on traci na wartości jak topnieje śnieg w marcu
w lutym wysłałem raz sms i kliknąłem włącz w aplikacji. Tylko tyle i przez rok nie robiąc zupełnie nic więcej dostanę od orange połowę tego Internetu który ty pracowicie zbierałeś i opłacałeś niemałymi pieniędzmi
i mój i twój internet jest bez limitu bo jest go tak dużo
z tym że ja go mam ważny do sierpnia i opłacony do sierpnia, nie wydałem ani jednej złotówki więcej na zebranie i utrzymanie go
w sierpniu opłacę jak co miesiąc rozmowy bez limitu i internet się przedłuży u dojdzie następne 1800 GB
nie postawię więcej jak czteropak na zakład że za dwa lata pakiety internetowe nie przejdą do historii i wszyscy operatorzy nie będą oferowali tanio rozmowy i internet bez żadnych limitów
-
osiem lat temu za 15 GB i do tego jakieś bonusy Orange dostawał pochwały i nagrody bo był „taaaaaaki internetowy”
W tym roku orange daje co miesiąc 1800 GB żeby tylko utrzymać w sieci swoich klientów na kartę
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026 @andrzej1441 Dzieki za wyjaśnienie pojęć.Dlaczego o to pytam bo jak wyjeżdżam za granicę a ostatnio często to się zdarza to doładowuje konkretną kwotą konto i zaczynam bawić się na koncie jak tylko mam czas...A lubię posiadać wiedzę co można zrobić a czego nie należy robić 💪😉👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 Przedłużyłem wczoraj za 93 zł no limit przy aktywnym cyklicznym pakiecie i przedłuzyło mi zgodnie z ofertą ale w normalnej cenie i dodając mi do konta raz 150 GB internetu nic wiecej nie otrzymałem żadnych innych pakietów internetu...To dobrze czy zle ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodatkowe 800 GB jest dopiero przy miesięcznym pakiecie cyklicznym za 35 zł
te 800 GB kosztowałoby cie co miesiąc 5 zł więcej.
Ty wybrałeś najtańszą możliwie wersję która nie daje żadnych bonusów ponad to co właśnie dostałeś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Luki9 w zasadzie bardzo dobrze jak głównie potrzebne są dni ważności NL. Teraz możesz robić dalej samodzielne przedłużenia cząstkowe przez NL za 93 zł przy jak najmniejszym stanie konta.
Dla GB i dla wygody można ustawić autodoładowanie o najniższych parametrach 5 zł przy stanie konta 1 zł lub mniej zyskiwać dodatkowe 150GB (krajowe) za samodzielność przy dowolnym stanie konta złotówkowego.
@Luki9 sprawdź lepiej wzrost GB w NL. Powininno być 150 GB zawierające także GB w UE oraz dodatkowe 150 GB ale tylko krajowe za samodzielność.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026 te 150GB w usłudze NL za 93zł, to teraz już bonus, gdy NL za 31zł nie ma GB 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Luki pisał
mam uzbierane ponad 50 TB internetu ważność usługi no limit to do 2029 roku a pakiety internetu do 2034
więc te 15 GB co miesiąc przy 50 000 GB to pikuś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jawwa2026napisał(-a)Luki pisał
mam uzbierane ponad 50 TB internetu ważność usługi no limit to do 2029 roku a pakiety internetu do 2034
więc te 15 GB co miesiąc przy 50 000 GB to pikuś
Zaczynasz trochę rozumieć, ale nie rozumiesz, że wydajać 93 zł na NL za 93 zł zamiast na trzy NL za 31 zł zyskujesz 3 dni ważności NL więcej nie mówiąc o GB.
Przy częściowych NL, że względu na zaokrąglenia do całości będzie od 0 do 1 dnia więcej przy każdej aktywacji częściowej NL, GB zawsze będzie więcej w NL za 93 zł niż za 31 zł.
Na upartego tabelkę porównawczą można zrobić w arkuszu kalkulacyjnym.