- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)
@ŁebDoInteresównapisał(-a)
@jawwa2026napisał(-a)Orange Free za 35 zł “rozmowy bez limitu” to oferta do smartfona która jako bonus daje na zawsze (tak długo jak korzystasz z nielimitowanych rozmów) co miesiąc po tysiąc osiemset gigabajtów więcej
można włożyć taką kartę do routera to moze router zadzwoni do innego routera i wykorzysta rozmowy bez limitu
zasada jest prosta
orange free za 35 zł nie jest do routera tylko do telefonu żeby mieć bez limitu i rozmowy i internet
jak ktoś nie chce płacić normalnie co
miesiac (doładowywać 35 zł) to wszystkie bonusy oprócz tego niewielkiego pakietu 400 GB przepadają
za darmo na długo samego internetu orange nie daje.
można kupić za 5 zł starter u konkurencji i dostać 500 GB na
miesiac a potem wyrzucić go
W Orange można „ratować cenne 400 GB” płacąc 39 zł na rok
Orange free nie jest do routera tylko do rozmów a nielimitowany internet jest dodatkiem do rozmów bez limitu
Nikt tego jeszcze nie napisał ale pamiętaj, że to tylko twoja narracja, którą usilnie i bezrefleksyjnie tu na forum uskuteczniasz a prawda jest taka, że nie ma tak taniej oferty w abo więc to oczywiste że każdy wtajemniczony i jednocześnie mało wymagający w kwestii jakości internetu (mobilny to dalej poza miastem różna jakość mimo że jest 2026 xD) więc będzie używać paczek z promek OFnK w routerze a nie dawał zarzucać sobie kaganiec na abo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
PS: A i tak brakuje innych opcji cenowych jak chodzi o pakiety tylko pod internet w OFnK, dodałem pomysł kilka miesięcy temu ale pewnie nikt z góry tego nie przepuści... i w sumie żaden op by nie miał psychy prawdopodobnie
#ityle
Co więcej, jak wchodziła lata temu taryfa Orange free, to była reklamowana także jako taryfa do internetu - hasła typu "starter prepaid, bez umowy, ogromny pakiet internetu, idealny do routera" i były startery z modemami usb
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)
@jawwa2026napisał(-a)Na allegro są tuziny sprzedawców tego internetu przerabianego z oferty nielimitowanych rozmów na około tysiąc GB na 14 miesięcy
To jakieś 70 GB na miesiąc - słabo jak na internet domowy
Po 1: tak udawałeś specjaliste w innych wątkach a tutaj poległeś epicko xD... oczywiście że jest więcej GB nie tylko w nabitych simkach na "czarnym rynku kart sim" (które nomen omen kupuje się gdy np. wykorzystało sie w rodzinie już wszelkie limity zarejestrowanych kart sim ale jak moderator to przeczyta to pewnie wymoderuje tę część wpisu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) ale są przecież legitnie chociażby standardowe paczki promocyjne po 800GB lub 825GB (nowa promka 9900GB) a to tylko wierzchołek góry GBtowej, więcej info w wątkach @andrzej1441
to już lepiej u konkurencji raz na miesiąc jedna karta za 5 zł i 500 gb
500 GB na 30 dni, 500 GB to spokojnie nawet gry na konsole przejdą
orange free jako karta do routera to w 2026 roku słaby pomysł bo u konkurencji jest dużo więcej za tylko 5 zł co miesiąc na nowy starter
Natomiast orange free do nielimitowanych rozmów I internetu bez organiczen za35 zł jest dobra oferta do smartfona
Po 2: no i widzisz, diabeł tkwi w szczegółach, których ty w swojej narracji nie podajesz, a tym szczegółem jest to że istnieje limit zarejestrowanych kart na jeden numer pesel
Po 3: Wymiana karty sim w przypadku routera w zestawie ODU-IDU wiąże się w niektórych wypadkach z ryzykiem, nie trzeba tego robić, wystarczy po wykorzystaniu paczek przejść do nju/subskrypcje albo na flexa i wrócić do OFnK dzięki czemu likwiduje się wszelkie ryzyko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurnapisał(-a)Co więcej, jak wchodziła lata temu taryfa Orange free, to była reklamowana także jako taryfa do internetu - hasła typu "starter prepaid, bez umowy, ogromny pakiet internetu, idealny do routera" i były startery z modemami usb
No dokładnie tak było nieironicznie #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur napisał(-a)
Co więcej, jak wchodziła lata temu taryfa Orange free, to była reklamowana także jako taryfa do internetu - hasła typu "starter prepaid, bez umowy, ogromny pakiet internetu, idealny do routera" i były startery z modemami usb
Bo w tamtych prehistorycznych czasach 5 GB to był rarytas w abonamencie
nie moje czasy ale tamte 1410 GB orange free musiało brzmieć jak z innej planety
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów napisał(-a)
@jawwa2026napisał(-a)
Na allegro są tuziny sprzedawców tego internetu przerabianego z oferty nielimitowanych rozmów na około tysiąc GB na 14 miesięcy
To jakieś 70 GB na miesiąc - słabo jak na internet domowy
Po 1: tak udawałeś specjaliste w innych wątkach a tutaj poległeś epicko xD... oczywiście że jest więcej GB nie tylko w nabitych simkach na "czarnym rynku kart sim" (które nomen omen kupuje się gdy np. wykorzystało sie w rodzinie już wszelkie limity zarejestrowanych kart sim ale jak moderator to przeczyta to pewnie wymoderuje tę część wpisu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) ale są przecież legitnie chociażby standardowe paczki promocyjne po 800GB lub 825GB (nowa promka 9900GB) a to tylko wierzchołek góry GBtowej, więcej info w wątkach @andrzej1441
to już lepiej u konkurencji raz na miesiąc jedna karta za 5 zł i 500 gb
500 GB na 30 dni, 500 GB to spokojnie nawet gry na konsole przejdą
orange free jako karta do routera to w 2026 roku słaby pomysł bo u konkurencji jest dużo więcej za tylko 5 zł co miesiąc na nowy starter
Natomiast orange free do nielimitowanych rozmów I internetu bez organiczen za35 zł jest dobra oferta do smartfona
Po 2: no i widzisz, diabeł tkwi w szczegółach, których ty w swojej narracji nie podajesz, a tym szczegółem jest to że istnieje limit zarejestrowanych kart na jeden numer pesel
Po 3: Wymiana karty sim w przypadku routera w zestawie ODU-IDU wiąże się w niektórych wypadkach z ryzykiem, nie trzeba tego robić, wystarczy po wykorzystaniu paczek przejść do nju/subskrypcje albo na flexa i wrócić do OFnK dzięki czemu likwiduje się wszelkie ryzyko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nie jestem specjalistą i nie udaje specjalisty
nie
musze
mam w telefonie rozmowy SMS i internet ile potrzebuje
w tym rzecz że nie interesuje mnie ile w tym a ile w poprzednim Zużyłem Internetu
I za to chwalę Orange Free który mam w smartdonie
za to że nie interesuje mnie nic więcej bo nie jestem ograniczony limitami ani rozmów ani internetu
orange Free to taka sama oferta dla mnie jak bilet miesięczny - nie mam pojęcia ile razy jechałem autobusem a ile tramwajem - po prostu chcę to wsiadam i jade
jedyny minus dla niektórych ze miesięczny nie jest za darmo i zwyczajnie opłacam go co miesiąc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"No niestety, pierwsze, przed gigabajtami z nolimitu schodzą gigabajty z szufladki BIZD (czyli także te 400 GB za zgody marketingowe, jak też 500 GB za pierwsze logowanie)".
Czyli zrobiłem głupotę.
Ale nie do końca rozumiem zasadę.
Czyli jak mamy włączoną NL (GB oraz darmowe rozmowy) to z tego pakietu idą darmowe rozmowy a GB nie są ruszane, bo idą te z tej puli 400 GB.
Trochę to dziwna konstrukcja, że idą rozmowy z NL a GB z doładowań.
No nic, jak się do końca nie łapie tego skomplikowanego regulaminu - to tak się ma.
A podpowiedzcie teraz jeszcze, to jak załaduję za 40 zł konto przed upływem tego automatycznie włączonego NL to najlepiej go po prostu wyłączyć na przykład dwa dni przed odnowieniem i od razu włączyć to przedłużenie środków na rok za 39 zł, żeby czasem nie pobrało z automatu na kolejny okres tego NL, który w sumie teraz jest i tak włączony bez sensu, bo nie rozmawia się z routera?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5napisał(-a)
Czyli jak mamy włączoną NL (GB oraz darmowe rozmowy) to z tego pakietu idą darmowe rozmowy a GB nie są ruszane, bo idą te z tej puli 400 GB.
Trochę to dziwna konstrukcja, że idą rozmowy z NL a GB z doładowań.
Tak właśnie jest i jest to opisane w regulaminie - zasadach pierwszeństwa wykorzystania pakietów gigabajtów. Rzeczywiście nie jest to wygodne/korzystne z punktu widzenia użytkownika. Co można zrobić w tej sytuacji to odwlekać włączenie bonusu gigabajtów za zgody marketingowe, czy za logowanie zostawiając te promocje na czas kiedy nie korzystamy z nolimit
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK a możesz jeszcze dopowiedzieć, czy po prostu przed końcem terminu następnego uruchomienia tego NL, po prostu go wyłączyć, bo nie jest w ogóle teraz w sumie sensowny.
Czyli, jak na przykład 20 lipca, będzie kobieta ładowała konto 40 zł to od razu wyłączyć ten NL i po prostu włączyć za 39 zł przedłużenie środków na rok i będzie wówczas wszystko OK?
Jest jeszcze obecnie jakaś nowa promocja 50 GB na lato za doładowanie 30 zł, więc gdzie z kolei te 50 GB wpadnie, bo będzie doładowanie za 40 zł więc promocyjne 50 GB powinno wpaść, tylko gdzie?
Bo pewnie do jakiegoś jeszcze innego koszyka jak sądzę, czyli nie do tego, gdzie można przedłużyć na rok, a będą schodzić zapewne po tych 400 GB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, można tak zrobić, żeby nie narażać się na automatyczne odnawianie się choćby częściowego nolimitu i podbieranie kasy z konta wbrew woli użytkownika. Po doładowaniu i wykupieniu za 39 zł przedłużenia konta o rok przez ten rok będą ważne niewykorzystane gigabajty z tych 400 za zgody marketingowe plus te z pakietu 500 GB za logowanie do odebrania w mój orange. Okazjonalnie na przestrzeni roku pojawiają się promocje - do włączenia w aplikacji albo przez sms, które powiększają tę szufladkę gigabajtów - ale najczęściej tylko o 5-10 GB.
Co warto pamiętać przy przedłużaniu ważności konta o rok za 39 zł - ważności się kumulują. Np. jeśli tego samego dnia wykupisz tę usługę dwa razy, to ważność konta przedłuży się o dwa lata. Czyli ważność konta o następny rok możesz wykupić w dowolnym momencie bez straty dni ważności
Przez doładowania orange - drogą elektroniczną można konto doładować za równe 39 zł
50 GB z tej promocji trafi właśnie do tej dobrej szufladki - tam gdzie gigabajty za doładowania, marketing i za logowanie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@klient5napisał(-a)OK a możesz jeszcze dopowiedzieć, czy po prostu przed końcem terminu następnego uruchomienia tego NL, po prostu go wyłączyć, bo nie jest w ogóle teraz w sumie sensowny.
Czyli, jak na przykład 20 lipca, będzie kobieta ładowała konto 40 zł to od razu wyłączyć ten NL i po prostu włączyć za 39 zł przedłużenie środków na rok i będzie wówczas wszystko OK?
Jest jeszcze obecnie jakaś nowa promocja 50 GB na lato za doładowanie 30 zł, więc gdzie z kolei te 50 GB wpadnie, bo będzie doładowanie za 40 zł więc promocyjne 50 GB powinno wpaść, tylko gdzie?
Bo pewnie do jakiegoś jeszcze innego koszyka jak sądzę, czyli nie do tego, gdzie można przedłużyć na rok, a będą schodzić zapewne po tych 400 GB.
Dobrze myślisz „z routera się nie rozmawia więc doładowywanie co miesiąc jest mało sensowne”
oferta orange free 35 zł jest tak skonstruowana, że ja używając jej do rozmów w smartfonie co miesiąc dostaje 1800 GB które nie przepadają (to ta przegródka no limit)
dodatkowo do przegródki za doładowania weszło mi teraz ponad 80 GB które zużyje się jako pierwsze
te 1800 GB które dochodzą każdego miesiąca to właśnie mój „nielimitowany internet” w smartfonie
twoja znajoma z orange Free w routerze dużo nie straciła, Bo chyba tylko jeden miesiąc dłużej miałaby internet bez płacenia co miesiąc
teraz niech przed odnowieniem doładuje 39 zł i od razu włączy rok ważności konta
więcej nie warto przedłużać bo po roku będzie wiedziała czy te wszystkie około 1000 GB na rok wystarcza i zostanie jeszcze na następny rok
takie bonusy jak teraz 50 GB to rzadkość, są tylko parę razy na rok po 5 GB
podsumowujac
znajoma ma w routerze za 39 +5 zł razem 44 zł, około 1000 GB ważne jeden rok
ja bym chyba za takie same pieniądze kupił 9 starterów zainwestowała innego operatora i miał każdego miesiąca po 500 GB za 5 zł i nie bawił się w orange free do routera bo jak sam pisałeś „router nie jest do rozmów” a orange free promuje nie limit do rozmów i tylko no limit do rozmów w orange free 35 zł co miesiąc ma takie gigantyczne pakiety Internetu (tysiące GB to w praktyce internet bez limitu jak w abonamentach za 80 - 105 zł)
—
jak płacisz za rozmowy bez limitów to nie ma lepszej i gorszej przegródki na internet bo w obu nic cię utrzymanie internetu nie kosztuje i w obu nie przepada
nawet nie musisz się interesować z której przegródki zużywasz internet i ile go zużyjesz bo masz tyle tysięcy GB że jest on jakby bez limitów ograniczeń