Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4063
  • 19418
  • 98

Poradnik samodzielne częściowe przedłużenie/aktywacja Bez limitu do wszystkich (wersje cykliczne)

@jawwa2026napisał(-a)
Dobrze myślisz „z routera się nie rozmawia więc doładowywanie co miesiąc jest mało sensowne”

Dlaczego niby nie? Praktycznie każdy router na kartę sim daje taką  możliwość.  

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 225
  • 779
  • 4

Dzięki wam za wyjaśnienie wszystkich zasad.

"Dlaczego niby nie? Praktycznie każdy router na kartę sim daje taką możliwość".

Nie wiem jak się "dzwoni" z routera.

Nie mówimy oczywiście o rozmowach przez WiFi poprzez komunikatory.

Router daje tylko możliwość przynajmniej ten kobiety do odbierania i wysyłania jedynie sms-ów.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 800
  • 4517
  • 33

@klient5napisał(-a)

Nie wiem jak się "dzwoni" z routera.

Nie mówimy oczywiście o rozmowach przez WiFi poprzez komunikatory.

Router daje tylko możliwość przynajmniej ten kobiety do odbierania i wysyłania jedynie sms-ów.

Z routera dzwoni się np. podłączając aparat stacjonarny poprzez przewód rj-11. Na moim routerze ZTE mam takie gniazdko oznaczone jako "phone" obok innych gniazdek do przewodowego podłączenie laptopa do routera. Gniazdko "phone" jest z wyglądu z zewnątrz takie samo ale jednak trochę mniejsze od pozostałych gniazdek  "internetowych"

• 225
  • 779
  • 4

OK Jest to jest jakaś opcja.

Tyle, że taką możliwość to chyba mało kto wykorzystuje, a i chyba nieliczne routery mają takie wejścia.

Z tego co wiem, niby ma takie wejście, ale to jest też zależne od samego oprogramowania takiego routera.

W tej sytuacji w jakiej jest znajoma to i tak nie ma sensu, bo ona wykorzystywać będzie jedynie sam internet, NL będzie wyłączone.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2306
  • 10570
  • 72

@klient5  wiele ruterów ma takie weścia.

• 225
  • 779
  • 4

OK rozumiem.

Jednak forma używania do tego stacjonarnego modelu telefonu mało popularna a i poręczna.

Ale fajna tak naprawdę funkcja, jednak z tego co wiem, czasem operatorzy nie udostępniają takiej możliwości w oprogramowaniu samego routera.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9649
  • 39985
  • 330

@klient5napisał(-a)

...

W sensie ruter mężczyzny ma inne funkcjonalności niż ruter kobiety? Nie wiedziałem że te różnice płci sięgają tak głęboko 😉...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9649
  • 39985
  • 330

@klient5napisał(-a)

...

Tyle, że taką możliwość to chyba mało kto wykorzystuje, a i chyba nieliczne routery mają takie wejścia.

...

No nie wiem, mnie się wydaje że praktycznie wszystkie takie wejścia mają. Czemu mało kto korzysta to nie wiem, ale pewnie z tego samego powodu dla którego stacjonarna telefonia jest coraz mniej popularna. Co samo w sobie nie do końca jest dla mnie zrozumiałe i wynika chyba w pierwszym rzędzie z agresywnego marketingu telefonów GSM i usług mobilnych senus stricto. Ale to rozważania akademickie, naturalnie nikt nie musi z tego korzystać.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2362
  • 8843
  • 95

Dla starszej osoby wykorzystuję telefon stacjonarny podłączony do starego B715. Do WLAN B715 podłączony jest MC888 i internet idzie z MC888, gdy jest włączony.

Niestety oprogramowanie MC888 jest takie, że RJ11 jest martwe.

Prędkość połaczenia jak na odległość około 2 km po południu wystarczająca:

testk_07-04-2026_01.png

Obecnie jak stan pasywny nowej startówki, którą nie doładowujemy wynika praktycznie z aktywacji darmowego NL, to spokojnie po około 5 miesiącach od aktywacji numer zostaje usunięty z konta.

Z samej startówki bez doładowań możemy korzystać przez ponad 3 miesiące. 

1 miesiąc darmowy NL

2 miesiąc zgoda SMS TAK na 80290

3 miesiąc kafelek 500GB za rejestrację/logowanie w MO. Obecnie regulaminowo pojawia się kafelek po wyrażeniu zgody na przesyłanie przez Orange Polska S.A. informacji handlowych środkami komunikacji elektronicznej.